AcasăNewsSeful procurorilor antimafia, precizari despre cazul Panama: Se va face o analiza

Seful procurorilor antimafia, precizari despre cazul Panama: Se va face o analiza

Ancheta jurnalistica declansata de o scurgere masiva de documente financiare, cunoscuta drept „Dosarul Panama”, si in care s-a aflat ca apar si nume de afaceristi autohtoni declanseaza o analiza la nivelul DIICOT, din cate a precizat insusi procurorul-sef al institutiei.

„DIICOT va face o analiza pe ceea ce a avut sau pe ceea ce are in lucru in acest moment, pentru a verifica daca existau necunoscute si daca putem corobora cu ceea ce (…), eventual, ar aparea in spatiul public in perioada urmatoare”, a explicat Horodniceanu, pentru Digi 24.

In acelasi timp, seful procurorilor antimafia e de parere ca o verificare in acest caz ar trebui sa faca reprezentantii Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). Care apoi ar putea sa sesizeze organele in drept, in cazul in care se constata ca situatia o impune. „Pe de alta parte, posibilitatile cele mai mari de analiza le-ar avea (…) ONPCSB- Oficiul pentru Spalarea Banilor, care ar trebui sa supuna unei analize, in perioada urmatoare, toate aceste date, pe care sa le proceseze si sa ne furnizeze informatia procesata, pentru ca asta este ordinea de competenta”, a mai precizat procurorul-sef al DIICOT, in interventia la televiziunea amintita.

Dezvaluirile in cauza a aparut ca urmare a unei scurgeri masive de informatii, continute de documente detinute de firma de avocatura Mossack Fonseca, firma care are sediul in Panama, dar zeci de filiale in alte tari. Printre numele despre care s-a vehiculat ca au aparut in aceste documente se numara si cel al afaceristului Frank Timis, al actualului premier islandez, caruia i s-a cerut deja demisia, dar si ai unor apropiati ai liderului de la Kremlin- specualtii pe care oficiali din randul Presedintiei ruse s-au grabit sa le nege, punandu-le pe seama faptului ca urmeaza alegerile si s-ar incerca afectarea numelui lui Putin, dar si al unor nume din lumea fotbalului.

Si “National” a avut o campanie despre ‘baietii destepti’ ai offshore-urilor din Panama. Cititi detalii aici: Cine sunt “baietii destepti” ai offshore-urilor din Panama despre care nu s-a scris niciodata!

Telegondolele lui Costin Marian Francu au carat milioane de euro in Panama

Denuntatorul lui Mazare si-a pitit milioanele din afacerile cu fier vechi in Panama

author avatar
eNational
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger