AcasăNews Seful Politiei Rutiere: Nu putem confisca masini. Doar carute!

Seful Politiei Rutiere: Nu putem confisca masini. Doar carute!

Confiscarea masinilor ar fi utila, dar nu este aplicabila pentru ca nu e o masura constitutionala, sustine comisarul sef  Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Scoaterea punctelor de penalizare, marirea perioadei de suspendare a permisului pentru viteza excesiva si violenta in trafic, dar si sanctiuni pentru soferii care nu sunt opriti de politisti, dar care comit nereguli, sunt cateva dintre propunerile ce ar putea schimba Codul Rutier.

„Nu se pune problema confiscarii masinilor pentru ca nu este constitutional sa confiscam masini. Doar carute putem confisca si asta din 2008, cand a hotarat Curtea Constitutionala”, a precizat Dinita, potrivit EVZ.

In urma cu cateva zile, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat la Realitatea TV ca se impun cateva modificari ale Codului Rutier. Popa sustine ca penalizarea cu puncte nu este un sistem eficient, pentru ca nu a produs niciun efect dorit. In opinia sa, mai eficiente ar fi amenzile usturatoare pentru soferii care comit nereguli la regimul vitezei: “Daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro”.
Nici permisele nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, in cazul depasirii pe linie continua nefiind necesara o astfel de masura.

208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger