AcasăNewsPoliția Română recunoaște că face sluj la ușile interlopilor. Șefii MAI, întâlnire...

Poliția Română recunoaște că face sluj la ușile interlopilor. Șefii MAI, întâlnire în miez de noapte cu liderii clanului Duduianu!

despescu

Liderii Poliției Române au oferit explicații, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Ministerului de Interne să spună public dacă și de ce șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului interlop Duduianu.

Poliția Română a reacționat, joi, într-o conferință de presă. Secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu și șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, au făcut precizări după apariția imaginilor video, publicate de Adevărul, care dovedesc că ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu reprezentanţii Clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a interlopului Emi Pian.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. El a susținut că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și „cea mai eficientă acțiune legală”.

„A fost o acțiune oficială a Poliției Române. Nu am avut alte victime și nici scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău României (…) Am făcut un demers absolut legal, ca să rezolvăm lucrurile, exact în momentul cu eficiență maximă, pentru a proteja populația (…) Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, nu direct pistolul”, a declarat Liviu Vasilescu.

Despescu: „Nu fugim de responsabilitate”

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a spus joi, referitor la faptul că şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranţa cetăţenilor şi nici aplicarea legii”, ci s-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.

„Evenimentul din București, de la începutul lunii august, a fost permanent monitorizat de mai multe structuri din MAI, misiunea noastră fiind aceea de a evita producerea unor evenimente grave.

În urma unor analize a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din București. La procesiunea de duminică, 9 august, erau așteptate în jur de 3.000 de persoane, care ar fi dus la răspândirea infecției cu coronavirus prin încălcarea normelor sanitare. Exista riscul de producere a unor acte de violență.

Nu fugim de responsabilitate. Cred că aceste acțiuni care au fost mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în același mod activitățile programate. Instanța a respins propunerile de efectuare a 33 de percheziții domiciliare.

În acest context, pentru siguranța cetățenilor, am solicitat devansarea funeraliilor și am cerut reprezentanților bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat. Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană.”, a declarat Bogdan Despescu.

author avatar
Andreea Vlad
884 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa ne imaginam șeful politiei Chicago ca merge la Capone sa ai propună sa fie cuminte ca nu e bine ce face si sa nu mai agite spiritele in zilele de Duminica sarbatori legale și mai ales la mormantari ca nu e frumos.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger