AcasăNewsSeful Politiei Pantelimon, acuzat de luare si dare de mita si furt...

Seful Politiei Pantelimon, acuzat de luare si dare de mita si furt calificat!

Seful Politiei orasului Pantelimon, Alexandru-Adrian Sovar, este cercetat, sub control judiciar, pentru mita si furt calificat, dupa ce a primit 600 de dolari de la un sofer prins baut la volan.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de seful Politiei Orasului Pantelimon, Jud. Ilfov, cercetat pentru luare si dare de mita si furt calificat.

In Ordonanta de dispunere a controlului judiciar se arata ca exista date potrivit carora acesta ar fi primit, in iulie 2013, suma de 600 de dolari de la o persoana care era cercetata penal pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului. Inculpatul urma sa ajute la obtinerea unei solutii favorabila in acel dosar penal.

„Ulterior, in aceeasi luna, inculpatul Sovar, in sediul politiei, i-a dat 300 de dolari, unui subofiter de politie aflat in subordinea sa, astfel incat sa o ajute pe persoana mentionata in dosarul penal. (…) In 14 mai 2014, Alexandru-Adrian Sovar, in timpul unui dialog inregistrat ambiental in cauza, a luat ceasul de mana detinut de denuntator si a refuzat sa-l restituie”, arata DNA.

Cat timp se afla sub control judiciar, seful Politiei trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa se prezinte la DNA sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de cate ori este chemat. Sa informeze de indata cu privire la schimbarea locuintei. Sa nu se apropie de denuntatorii, martorii si ceilalti suspecti sau inculpati din cauza si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale. Sa nu depaseasca granitele Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent.

„Inculpatului Sovar Alexandru-Adrian i se atrage atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive”, adauga sursa citata.

Foto: replicaonline.ro

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger