AcasăNewsSeful Politiei Falticeni, trimis in judecata de DNA, pentru abuz in serviciu

Seful Politiei Falticeni, trimis in judecata de DNA, pentru abuz in serviciu

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea in judecata a sefului Politiei Falticeni, Ion Nichitoi,  acuzat de tentativa de abuz in serviciu cu obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si fals intelectual.

In perioada 14 – 16 octombrie 2013, in calitate de sef al Politiei Falticeni, judetul Suceava, Ioan Nichitoi s-a implicat in activitatea judiciara desfasurata de un subordonat, astfel incat acesta din urma sa nu initieze procedurile judiciar-penale fata de o persoana, om de afaceri, pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere.

Omul de afaceri a fost implicat intr-un accident de circulatie pe raza localitatii Falticeni, iar lucratorul de politie din subordinea lui Nichitoi a intocmit toate actele de constatare. Omul de afaceri a fost condus in vederea prelevarii de probe de sange, insa acesta a refuzat prelevarea.   Agentul de politie a prezentat actele intocmite comandantului unitatii Nichitoi Ioan, insa seful Politiei i-a solicitat subordonatului sa rupa actele, pe motiv ca omul de afaceri ar fi un prieten de-al sau si trebuie ajutat, in sensul de a trata incidentul ca o simpla tamponare.

Mai mult, Nichitoi Ioan ar fi insistat ca subordonatul sa ii faca documentele pentru a obtine despagubirile de la firma de asigurare.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger