AcasăNewsSeful Politiei Capitalei, “decapitat” de interlopul “Tata”

Seful Politiei Capitalei, “decapitat” de interlopul “Tata”

Seful Politiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din functie de ministrul de Afacerilor Interne, dupa ce Adrian Botez, zis “Tata”, condamnat pentru ca a incercat sa-l omoare pe Puiu Mironescu, a fost eliberat din arest, desi instanta stabilise ca el sa stea la 10 ani de inchisoare.

Mihai Pruteanu a fost eliberat din functie, iar interlopul Adrian “Tata” Botez inca este cautat de politisti pentru reincarcerare

In urma verificarilor dispuse de seful Politiei Romane, Petre Toba, dupa eliberarea interlopului Botez, fata de Mihai Pruteanu s-a luat masura atentionarii. Pruteanu a cerut insa eliberarea din functie, solicitare ce i-a fost aprobata de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Politistii au citit gresit

Adrian Botez, zis “Tata”

Mihai Pruteanu a fost numit ulterior, prin dispozitie a lui Toba, in functia de director adjunct al Directiei de Ordine Publica din Politia Romana. Pruteanu se afla la conducerea Politiei Capitalei din 15 mai 2013. Inainte, el a fost seful Politiei Olt. Dupa aceleasi verificari, s-a dispus cercetarea prealabila fata de trei ofiteri cu functii de conducere, respectiv directorul general adjunct care coordoneaza activitatea Serviciului Independent de Retinere si Arestare Preventiva (SIRAP), Nelu Lupu, directorul SIRAP, Monel Tugmeanu, si directorul adjunct al SIRAP, Marian Dragomir, precum si fata de un ofiter coordonator al Centrului de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 si doi agenti de politie, dintre care unul cu functie de conducere, respectiv sef de schimb la Centrul de Retinere si Arest Preventiv (CRAP) nr. 1. In noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, la arestul Politiei Capitalei a venit o minuta de la Inalta Curte de Casatie si Justitie in care se arata ca Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare. Angajatii de la arest ar fi interpretat in mod gresit documentul trimis de instanta si ar fi crezut ca Botez trebuie de fapt pus in libertate, astfel ca acesta a fost eliberat.

 

author avatar
Nicole Ionescu
1.533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger