AcasăNewsSeful PNL Gorj retinut pentru ca a prejudiciat statul cu un milion...

Seful PNL Gorj retinut pentru ca a prejudiciat statul cu un milion de euro

(foto: gorjnews)

Dian Popescu, presedintele PNL Gorj, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz in serviciu. Acesta ar fi incasat un milion de euro pentru lucrari finalizate doar pe hartie.

(foto: gorjnews)

Presedintele Gorj, Dian Popescu, a fost retinut, miercuri, pentru 24 de ore de catre politisti, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. Acesta este acuzat ca, prin intermediul firmei pe care o detine alaturi de fratele sau, a primit aproape un milion de euro pentru lucrari nerealizate.

Mai exact, conform procurorilor, in complicitate cu primarul din localitatea Pestisani, acesta a contractat o lucrare la un campus scolar. Desi lucrarile nu au fost finalizate, fiind doar trecute in acte ca ar fi terminate, seful PNL a incasat un milion de euro din banii publici ai primariei, ca decont al lucrarii realizate.

„Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj a dispus retinerea preventiva pentru 24 de ore a invinuitilor Popescu Titus Gabriel si Popescu Dumitru Dian, cei doi fiind cercetati pentru comiterea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave”, a declarat Cristina Ciobanu, purtator de cuvant la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, citat de Antena 3.

Procurori au cerut totodata si mandate de arestare de 29 de zile, atat pentru presedintele PNL, cat si pentru fratele acestuia.

In urma cu o saptamana primarul din localitate a fost retinut pentru abuz in serviciu si luare de mita.

author avatar
Ionut Zgimbau
572 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger