AcasăNewsSeful Pentagonului evoca noi arme ”surprinzatoare” in arsenalul SUA

Seful Pentagonului evoca noi arme ”surprinzatoare” in arsenalul SUA

Ashton Carter denunta comportamentul Rusiei cu privire la stabilitatea ordinii mondiale

”Ne vom adapta pozitia operationala si planurile de urgenta, noi dar si impreuna cu aliatii nostri, pentru a descuraja Rusia cu privire la o agresiune si pentru a contribui la reducerea vulnerabilitatii aliatilor nostri”, a declarat Ashton Carter, sambata, in California.

Ashton Carter denunta comportamentul Rusiei cu privire la stabilitatea ordinii mondiale

Declaratiile sefului Pentagonului au fost facute in cursul unui forum cu privire la chestiuni de aparare. Carter a precizat ca Washington isi va moderniza arsenalul nuclear si va investi in mijloace de ”inalta tehnologie” precum dronele, bombardierele cu raza lunga de actiune, sisteme laser, tunuri electro-magnetice si razboi electronic, informeaza Rtbf. Seful Pentagonului a facut aluzie si la noi mijloace militare ”surprinzatoare”, adaugand insa ca ”nu le poate descrie acum”. ”Ne vom reactualiza si perfectiona planurile de disuasiune si de aparare tinand cont de schimbarea de comportament a Rusiei”, a adaugat Carter, denuntand ”zanganitul armelor nucleare ale Moscovei”, care ”pune sub semnul intrebarii angajamentul Rusiei cu privire la stabilitatea nucleara si la respectul fata de folosirea armamentului nuclear”.

Rusia prezinta 200 de modele noi de armament la Dubai Airshow 2015

23 de companii rusesti iau parte la Salonul Aerospatial din Dubai, in perioada 8-12 noiembrie, si vor prezenta aproape 200 de materiale militare, a anuntat ieri biroul de presa al Serviciului federal rus pentru cooperare militara si tehnica, FSVTS, informeaza Sputnik. Grupul DCS ALmaz-Antei va prezenta 20 de noi sisteme, intre care sistemele de rachete sol-aeer S-400, Buk-M2E si Tor, dar si radare de ultima generatie. Rusia va aduce si noile elicoptere Ka-52 Alligator, Mi-35M si Mi-28NE dar si Mi-171Ch si Mi-17V-5 utilizate la ora actuala in Siria. Peste 800 de firme si societati de armament iau parte la acest salon. Statele arabe sunt reprezentate de 234, SUA de 185, Marea Britanie, Franta si Germania de 65, 55 si respectiv 41.

Statele Unite, ”profund ingrijorate” de riscul unui conflict in Marea Chinei

SUA sunt profund ingrijorare de riscul unui conflict in Marea Chinei de Sud datorita revendicarilor teritoriale in aceasta zona venite din partea mai multor strate, in principal din partea Chinei, a declarat seful Pentagonului, Ashton Carter. Carter s-a declarat preocupat de ”perspectivele unei militarizari in crestere, dar si de potentialul acestor activitati de  a creste riscurile unor calcule gresite sau de conflict intre statele care poarta asemenea revendicari”. China revendica drepturi pentru cvasitotalitatea Marii Chinei, unde anumite zone sunt disputate intre Vietnam, Malaezia, Filipine si sultanatul Brunei. SUA au provocat vii nemultumiri din partea Chinei in 28 octombie, cand un distrugator american s-a apropiat de insulele artificiale pe care le construieste Beijingul in arhipelagul Spratleys.

author avatar
Tudor Borcea
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger