AcasăNewsSeful Penitenciarelor, demis in urma declaratiilor privind planurile dejucate ale unor retele...

Seful Penitenciarelor, demis in urma declaratiilor privind planurile dejucate ale unor retele teroriste

Ioan Bala

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, a fost demis, miercuri, de catre ministrul Justitiei, Titus Corlatean. Decizia vine la doar cateva ore dupa ce seful ANP declara, la Vaslui, ca autoritatile ar fi dejucat planurile unor retele teroriste care ar fi planuit eliberarea din detentie a mai multor lideri ai unor grupari interlope.

Ioan Bala

Actualul sef al ANP a fost demis din functie din ordinul Ministrului Justitiei, atributiile lui Bala fiind preluate de comisarul-sef Marian Stancovici. „Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a decis astazi, 30 mai 2012, demiterea din functie a Directorului General al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala si preluarea atributiilor de conducere de catre Comisar sef de penitenciar, Marian Stancovici”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Directorul ANP: Retele teroriste planuiau eliberarea unor lideri interlopi din penitenciarele romanesti

Decizia demiterii lui Bala vina ca urmare a declaratiilor facute de acesta, miercuri, la Vaslui, la inaungurarea unui penitenciar. „Referitor la declaratiile publice total nefundamentate facute de dl. Bala in cursul zilei de astazi (mierucir-n.r), si preluate de mass- media, ministrul Justitiei precizeaza ca nu exista elemente care sa conduca la concluzia agravarii in ultima perioada de timp a fenomenului criminalitatii organizate in tara noastra.  (…) Ministrul Justitiei dezavueaza astfel de declaratii care au potential de a ridica semne de intrebare asupra capacitatii institutiilor statului de a gestiona fenomenul criminalitatii si care pot aduce grave atingeri imaginii Romaniei in plan extern”, se mai precizeaza in comunicatul citat.

1.625 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger