AcasăNewsSeful OPC Constanta, retinut pentru dare de mita

Seful OPC Constanta, retinut pentru dare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au decis retinerea, pentru 24 de ore, a lui Mihai Perifan, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta.

Perifan este acuzat de dare de mita intr-un dosar in care a fost retinut si Damu Fudulea, inspector in cadrul ANAF. Cei doi vor fi prezentati, sambata seara, magistratilor de la Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Conform procurorilor, la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informatiilor primite de la celalalt inculpat, a promis unui ofiter de politie suma de 15.000 euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia sa conduca cercetarile dintr-o cauza penala pe care o instrumenta, de o asemenea maniera incat sa se ajunga la o solutie favorabila pentru o ruda a sa si societatile apropiate acesteia, dandu-i in aceeasi zi suma de 14.000 euro. La data de 20 martie 2015, in acelasi scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiasi persoane suma de 1.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Procurorii DNA sustin ca au fost ajutati in acest dosar de specialistii Serviciului Roman de Informatii.

author avatar
Cristi Ionita
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger