AcasăNewsSeful Mossad, misiune secreta la Washington

Seful Mossad, misiune secreta la Washington

Seful Mossadului nu se fereste de ziaristii israelieni, dar in rest, nu-i place la vedere

Ataca, nu ataca, ataca, nu ataca! Dar macar se straduiesc sa ajunga la un numitor comun. Tamir Pardo, seful Mossadului, s-a dus in persoana la Washington, dar in secret.

Seful Mossadului nu se fereste de ziaristii israelieni, dar in rest, nu-i place la vedere

SUA nu vor ca Israelul sa atace Iranul de unul singur si sa declanseze razboiul inainte ca aliatii sa fie pregatiti sa-i faca fata.

Scurt si la spate pierdut

Nimeni nu doreste un razboi de durata in acea regiune, ci unul scurt, cu actiuni precise si decisive. Dar pe la jumatatea lui martie, cel mai devreme. Pe cand Israelul crede ca atunci va fi prea tarziu, ca atat Iranul, cat si Siria, aliate in zona, isi vor consolida apararea si vor achizitiona, de la rusi in special, tehnica de lupta de performanta. In contextul acestor neintelegeri, vizitele oficiale si clandestine intre reprezentatii armatei si ai serviciilor secrete, si de-o parte si de alta, s-au intetit.

Secret, secret, dar sa stim si noi

Vizita secreta a lui Tamir Pardo, seful Mossadului, a fost dezvaluita in timpul unei audieri publice in Comisia pentru Serviciile de informatii din Senatul american, a sefilor serviciilor secrete americane, David Petraeus – directorul CIA si James Clapper – directorul Comunitatii Nationale de Informatii. Sefa comisiei, Dianne Feinstein, l-a intrebat pe Clapper daca Israelul intentioneaza sa atace instalatiile nucleare iraniene, iar acesta a cerut sa raspunda  dupa evacuarea din sala a jurnalistilor. Feinstein a insistat, spunand ca s-a intalnit zilele trecute la Washington cu directorul Mossad. Petraeus a confirmat ca l-a intalnit si el si ca au discutat despre programul nuclear iranian, Pardo considerand ca „un Iran inarmat cu arme nucleare este o amenintare existentiala” pentru statul evreu. Deci, va ataca Israelul fara sa mai astepte „intariri”?

author avatar
Adina Mutar
408 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger