AcasăNewsȘeful Microsoft vine la București. Politicienii fac listă de aşteptare

Șeful Microsoft vine la București. Politicienii fac listă de aşteptare

Se dau lupte grele în politica dâmbovițeană și nu se știe, încă, ce lider va zâmbi la final. Săptămâna viitoare au oportunitatea să o facă, dar numai de complezență. La o poză. Însă, nu vorbim aici de orice poză, asta-i una foarte scumpă, pentru care se dau deja coate în cabinetele de partid. La București sosește șeful Microsoft și unele voci spun că lista de așteptare pentru prezentat onorurile și hlizit fasolea e lungă cât coada de intrare la metrou Pipera, într-o oră de vârf.

Așadar, iată că în mijlocul unei bătălii politice pe ciolan, România primește vizita poate a celui mai important șef de companie din America. Un manager pe care și l-ar dori oaspete orice țară est-europeană, dar care a ales Bucureștii urmare a invitației filialei de aici – compania Microsoft România organizează joi, 24 octombrie, un eveniment dedicat tehnologiei și inovației în IT.

„Masa și dansul”, chiar la Palatul Parlamentului

Din toate sălile de conferință ale Bucureștilor, organizatorii au găsit „liber” doar la Palatul Parlamentului. Firesc, de ce să-l plimbe prea mult prin oraș pe distinsul oaspete când „masa și dansul” se pot ține chiar lângă birourile politicienilor. Brad Smith este președintele Microsoft din 2015, dar lucrează în firmă de mai bine de 25 de ani! Unul dintre cei mai cunoscuți și respectați avocați americani, Brad Smith este absolvent al Princeton University şi Columbia Law School. Și-a început cariera de jos, urcând treaptă cu treaptă – a fost, mai întâi, grefie, iar din 1986 s-a alăturat firmei de avocatură Covington&Burling. La Microsoft a fost adus chiar de fondatorul Bill Gates în 1993. Direct șef pe Europa al echipei de „Legal and Corporate Affairs”. Aici, a condus negocierile cu membrii Comisiei Europene legate de acuzaţiile de încălcare a legii antitrust. Are în palmares și numeroase procese importante câștigate în numele companiei cu autorităţile din SUA, unde este văzut ca un rechin al sălilor de tribunal.

„Premierul” Orban vrea impozitarea IT-iștilor

Sunt curios să aflu ce va discuta Ludovic Orban cu Brad Smith. În mod cert va fi întrebat despre declarația referitoare la (re)impozitarea IT-iștilor, scutiți în prezent de taxe printr-o lege dată de PSD. Cum are în față un avocat uns cu toate alifiile și tăbăcit în mari războaie comerciale, Orban ar face bine să pitrocească un răspuns bun, cu americanu’ nu ține vrăjeala iohanistă la care au pus botul fraierii din ALDE când au ieșit de la guvernare.

„Portocală”, scoate pixu și foaia!

Și mai interesant ar fi de aflat ce părere are Luluța de această vizită. Doar Dosarul „Microsoft” a fost cireașa de pe tortul anchetelor DNA. Totuși, cam stricată cireașa asta, că judecătorilor nu prea le-a plăcut și au aruncat-o la gunoi; rând pe rând, de mega-dosarul Luluței Kovesi s-a ales praful – inculpații au fost fie achitați, fie au luat cu suspendare. Mda, ce să-i faci, nu toți magistrații au pus botu’ la circul cătușelor, jucat zi de zi în prime-time, nu cu mult timp în urmă (să luăm aminte!). Cumva, să ne facă acum noul procuror-șef al Parchetului European o surpriză și să-l ia la întrebări pe Brad Smith pe marginea superdovezilor descoperite de superprocurorii superparchetului anticorupție în superdosarul „Microsoft”?! A, te bagi, „le Lulu șmechero”?! Și, ia zi, o, Brad, frumos, facem și noi o delațiune, îl chem pe „Portocală” să-ți dicteze ce să scrii?!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger