AcasăNewsSeful MAE a dezvaluit ce l-a intrebat secretarul de stat american

Seful MAE a dezvaluit ce l-a intrebat secretarul de stat american

Doi dintre ministrii Cabinetului Tudose au fost in prima parte a acestei zile la Parlament, unde s-a dezbatut, in Comisia pentru Aparare din Senat, proiectul ce prevede achizitia de rachete Patriot pentru inzestrarea Armatei autohtone.

Este vorba despre social-democratul Mihai Fifor, ministrul Apararii, si despre Teodor Melescanu, seful Diplomatiei romane.

Ajuns in fata jurnalistilor, ministrul de Externe a admis, cu referire la recenta vizita neoficiala in Romania a secretarului de stat Tillerson,  ca a fost intrebat despre situatia inregistrata zilele trecute, la aceeasi Comisie, cand – dupa cum se stie deja – s-a amanat luarea unei decizii, din cauza unor absente care au facut sa nu fie cvorum.

„M-a intrebat cum a fost cu cvorumul, saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand, in niciun caz nu se refera la subiectul in sine. Si Coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament (…) nici nu s-a pus problema de a bloca aceasta achizitie, este practic un lucru care e acceptat de toata lumea”, a sustinut, de la Parlament, seful MAE.

Demersul a primit, luni, unda verde si urmeaza sa fie supus votului plenului Senatului, inainte de a fi trimis la Camera Deputatilor.

168 afisari

2 COMENTARII

  1. Remarcați că achiziția de rachete , pentru „întrirea sistemului defesinsiv mpotriva amenințărilor dinspre Coreea de Nord”, nu este în programul de guvernare, iar alegătorii nu au fost consultați în mod democratic despre o asemenea achiziție la alegerile parlamentare și nici la cele prezidențiale ? Cum ați comenta „inițiativele”
    unor „astfel de politicieni” cât și faptul că o astfel de inițiativă nu a fost dezbătută nici în mod public pentru a fi propusă parlamentului, urmând astfel traseul altor „inițiative legislative” ?
    Considerați că „inițiativa guvernanilor” are nevoie și de avizul Comisiei Europene, pentru încadrarea în deficitele bugetare reglementate ?

  2. Belescanu nu a spus totul,a omis intrebarea lui Billerson,din romanescul bilute organice ale lui organ plictisit,adica-daca suntem de acord sa primim cele sapte sisteme de rachete direct cu tirurile pe autostrada Bechtel,caci vin mai rapid,se vad mai clar,dar vor lipsi cu desavarsire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger