AcasăNewsSeful interlopilor din Braila, retinut de DIICOT VIDEO

Seful interlopilor din Braila, retinut de DIICOT VIDEO

(foto: DIICOT)

Iorgu Ionescu, zis „Talanu”, liderul lumii interlope din Braila a fost saltat de procurorii DIICOT. Acesta este acuzat de trafic de tigari.

(foto: DIICOT)

Liderul lumii interlope din Braila, Iorgu Ionescu, zis „Talanu” a fost saltat joi de catre procurorii DIICOT, in urma unor perchezitii realizate in municipiile Braila, Galati si judetul Ialomita, la domiciile unor traficanti care aduceau tigari din Republica Moldova si Ucraina, prejudiciul adus statului fiind de 10 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, in urma perchezitiilor facute joi,  au retinut 25 de persoane, printre ele numarandu-se si capii gruparii, Iorgu Ionescu, zis „Talanu”, de 47 de ani, lider al lumii interlope din Braila, si de Stepan Arabadzhy, zis „Stiopa”, cu dubla cetatenie, moldoveneasca si ucraineana, acestii fiind acuzati ca au introdus si comercializat ilegal in Romania insemnate cantitati de tigari provenind din Republica Moldova si Ucraina.

Tigarile erau introduse in tara pe cale navala, pe Dunare, fiind disimulate in barje de transport materii prime industriale care tranzitau judetele Tulcea si Galati. La limita judetelor Braila si Ialomita, tigarile erau descarcate in barci de mare viteza, cu ajutorul carora erau transportate la mal. Ulterior, tigarile erau depozitate in imobile apartinand membrilor gruparii, din judetele Galati, Braila si Ialomita, de unde erau distribuite si vandute in mai multe judete de catre alti membri ai gruparii.

In perioada iunie 2011-iunie 2012, membrii gruparii au realizat noua transporturi. La un singur astfel de transport, prin ascunderea intr-un locas special dintr-o nava, au fost introduse in tara aproximativ 170.000 de pachete de tigari marcile „M.T”, „Plugarul”, „Doina” si „Temp”, avand aplicate timbre de accizare ale Republicii Moldova.

Un astfel de transport a avut loc si in 13 iunie 2012, cand membrii gruparii au introdus in tara aproximativ 200.000 de pachete de tigari.

Prejudiciul produs bugetului de stat prin sustragerea de la plata taxelor vamale a fost estimat la aproximativ 10 milioane de lei.

[youtube]F0GSrbfy1Mo[/youtube]

 

author avatar
Ionut Zgimbau
3.295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger