AcasăNewsSeful Fortelor Aeriene SUA: Avem nevoie de trupe la sol in Siria...

Seful Fortelor Aeriene SUA: Avem nevoie de trupe la sol in Siria si Irak

Americanii si rusii abordeaza diferit lupta anti ISIS si viitorul lui Assad

Campania aeriana americana contra ISIS in Irak si in Siria ramane insuficienta, a estimat secretarul american al Fortelor Aeriene, Deborah Lee James.

Americanii si rusii abordeaza diferit lupta anti ISIS si viitorul lui Assad

Oficialul american a declarat, in cea de-a treia zi a salonului aeronautic din Dubai, ca Washington are nevoie de forte la sol in Siria si in Irak, pentru a relua controlul asupra teritoriilor aflate la ora actuala sub mana ISIS. ”Fortele aeriene sunt extrem de importante. Pot face multe, dar nu totul. In orice caz, nu pot ocupa un teritoriu si, element cheie, nu pot guverna”, a declarat Deborah Lee Jones, citata de media europene. Coalitia anti jihadista condusa de SUA a reusit ”sa reduca teritoriul controlat de ISIS”, sa distruga stocuri de echipamente ale jihadistilor si sa elimine ”mii de combatanti, intre care comandanti militari de prim rang”, a mai informat ea.

Rusia propune sirienilor reforma constitutionala si alegeri

Moscova doreste ca opozitia si guvernul sirian sa cada la un acord cu privire la lansarea unui proces de reforma constitutionala, care ar putea dura pana la 18 luni, urmat de alegeri prezidentiale anticipate, potrivit unui document consultat, marti, de Reuters. Documentul, redactat in opt puncte, elaborat de Moscova pentru a doua sesiune de negocieri pe problema siriana, care a avut loc la Viena, nu exclude ca Bashar al-Assad sa candideze la alegeri, chiar plecarea acestuia este considerata de tarile occidentale si arabe ca un element cheie al pacii. ”Presedintele Siriei ales va avea functia de comandant al fortelor armate, va controla serviciile speciale si politica externa”, se arata in document. Adjunctul ministerului rus de Externe, Mihail Bogdanov, a negat existenta unui asemenea document vorbind doar ”de simple idei in vederea urmatoarelor discutii”, relateaza Tass. Dupa ce a refuzat, initial, sa faca o distinctie intre adversarii presedintelui sirian, pe care Damasc ii califica pe toti ”teroristi”, Rusia a dat dovada ulterior de flexibilitate de la inceputul ofensivei militare in Siria in favoarea unei solutii diplomatice a conflictului.

author avatar
Tudor Borcea
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger