AcasăNewsȘeful Fiscului: „N-o să irosesc forța de control pe care o are...

Șeful Fiscului: „N-o să irosesc forța de control pe care o are ANAF controlând firmele mici” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Heius Lucian Ovidiu)

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a ieșit cu noi declarații privind controalele pe care le derulează instituția pe care o conduce.

Șeful Fiscului a răspuns celor care acuză că inspectorii din subordinea sa „vânează” micii întreprinzători, în loc să se îndrepte spre marii evazioniști.

Eu am spus, când am preluat mandatul de președinte ANAF, că n-o să irosesc forța de control pe care o are ANAF controlând firmele mici. Trebuie să direcționăm efectivele pe care le avem către marii contribuabili, ci mai ales unde e evaziunea fiscală. Atunci, facem analize de risc la care lucrăm lună de lună. De cinci luni nu cred poate o firmă să spună că a fost controlată cum era în anii precedenți. Antifrauda s-a dus spre locurile unde chiar se face marea evaziune fiscală”, a declarat Heiuș, citat de b1tv.ro.

Heiuș: „Sunt și multe legende urbane”

Șeful ANAF a vorbit, duminică seară, într-o emisiune la un post TV, și despre controalele la multinaționale. „Pe de altă parte trebuie să fim corecți, că sunt și multe legende urbane. Direcția generală de administrare a marilor contribuabili furnizează 48% din totalul încasărilor la bugetul general consolidat. Și vorbim de 3000 și un pic de firme.

În luna august am semnat 550 de mari contribuabili, multinaționale, care au intrat în inspecție fiscală, adică 18,7% din total multinaționale care își desfășoară activitatea în România. 128 aveau pierdere recurentă, 2 – 3 ani cu pierdere constată. Nu i-a întrebat nimeni, anul ăsta o să-i întrebe cineva să vedem cum pot funcționa atâția ani făcând pierdere”, a mai spus Heiuș.

Avertismentul instituției: Mesaje false în numele ANAF!

Pe de altă parte, ANAF-ul atenționa contribuabilii, în urmă cu câteva zile, și anume pe 4 octombrie, prin intermediul paginii de Facebook a instituției, că a apărut o nouă campanie de mesaje false transmise în numele ANAF.

ANAF atenționează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au ”plăți fiscale restante”. Mesajului îi este anexat un document, ”factura fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți, în niciun caz!

Reiterăm următoarele:
• nu deschideți aceste emailuri și
• nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;
• nu transmiteți bani către conturile menționate!
Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.
De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.”, se transmitea din direcția ANAF, pe 4 octombrie, într-o postare pe rețeaua de socializare.

author avatar
Andrei Coman