AcasăNewsSeful Erste se plange ca a cumparat prea scump BCR

Seful Erste se plange ca a cumparat prea scump BCR

Achizitia BCR l-a cam stramtorat pe seful Erste, Andreas Treichl

Seful Erste Bank, Andreas Treichl, sustine ca BCR a fost cea mai scumpa achizitie a a grupului bancar austriac. Bancherul a remarcat ca guvernul roman a luat masuri de austeritate brutale.

Achizitia BCR l-a cam stramtorat pe seful Erste, Andreas Treichl

BCR a fost privatizata in 2006, cand Erste Group a oferit pentru 61,88% dintre actiuni 3,75 de miliarde de euro. Din aceasta suma, circa 2,2 miliarde de euro au revenit statului roman, iar restul de 1,5 miliarde euro au fost impartiti intre BERD si International Finance Corporation (IFC), parte a Grupului Bancii Mondiale. Seful Erste Group, Andreas Treichl, sustine ca a fost un act de mare curaj cumpararea bancii romanesti. ” Nu am fost pedepsiti de piete, chiar daca a fost de departe cea mai scumpa achizitie pe care am facut-o. Dar am fost pedepsiti de realitate. Cand criza financiara a lovit puternic Europa Centrala si de Est, achizitia noastra scumpa s-a transformat intr-o actiune foarte scumpa”, a afirmat seful Erste, lasand sa se inteleaga ca valoroasa achizitie a cam stramtorat grupul bancar austriac.

Reforma brutala in Romania

Pe de alta parte, Treichl sustine ca guvernul Romaniei a aplicat masuri de austeritate brutale, cand a redus salariile bugetare cu 25% si a majorat TVA. ”Iar asta s-a intamplat fara o singura zi de greva. Au fost masuri brutale”, a remarcat seful Erste, mentionand ca oamenii din estul Europei ”s-au invatat sa traiasca cu brutalitatea”.

author avatar
Arpad Dobre
485 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger