AcasăNewsSeful Enel Romania s-a sinucis

Seful Enel Romania s-a sinucis

Directorul general al Enel Romania, Matteo Cassani, avea 42 de ani

Directorul general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia, Matteo Cassani, s-a sinucis, ieri, aruncandu-se de pe terasa institutiei pe care o conducea.

Directorul general al Enel Romania, Matteo Cassani, avea 42 de ani

Matteo Cassani avea 42 de ani, fiind stabilit in Romania de mai bine de zece ani, fiind, se pare, casatorit cu o romanca. Absolvent al Universitatii Politehnice din Milano, specializarea inginerie industriala, Cassani a fost primul italian trimis de Enel in Romania. El a avut un rol esential in negocierile cu statul roman care au avut ca rezultat prima tranzactie facuta de Enel aici: preluarea la pachet in 2005 a fostelor Electrica Banat si Electrica Dobrogea.

Compania italiana pleaca din Romania

Enel a scos la vanzare, in aceasta vara, activele de productie energetica din Slovacia si pe cele de distributie si furnizare a energiei din Romania, in incercarea de a-si reduce datoriile, care ajunsesera la 43 miliarde de euro dupa primele sase luni din an. Grupul spera sa-si reduca povara cu 4,4 miliarde de euro pana la sfarsitul anului, folosind cashul din vanzari.

Un profesionist excelent

Reprezentantii companiei Enel au transmis un comunicat prin care sustin ca nu cunosc circumstantele accidentului. „Nu cunoastem circumstantele acestui accident. O investigatie a autoritatilor este in curs de derulare.  Matteo Cassani a fost un excelent profesionist”, au precizat reprezentantii Enel.

DNA este pe fir

Poate ca tragicul sfarstit al lui Cassani nu are legatura cu problemele actuale de la Enel, cert este insa ca, in vara, DNA i-a retinut pe Claudiu Dumbraveanu, vicepresedinte reglementatorului in energie (ANRE), Florin Gugu, director Enel, si pe Gheorghe Ciubotaru, asociat Electroalfa. Florin Gugu a lucrat si el pana in 2005 la ANRE, inainte de a ajunge la Enel. Cei trei sunt acuzati ca ar fi umflat  facturile platite de consumatori.

author avatar
Arpad Dobre
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger