AcasăNewsȘeful DSU, terfelit după tragedia de la Constanța: „Morții se adună grămadă...

Șeful DSU, terfelit după tragedia de la Constanța: „Morții se adună grămadă lângă tronul de pe care relaxat ne face cu mâna distinsul Raed Arafat”

Raed ArafatȘeful DSU, terfelit după tragedia de la Constanța: „Morții se adună grămadă lângă tronul de pe care relaxat ne face cu mâna distinsul Raed Arafat”

„Istoria pompierilor scrisă cu sânge nevinovat pentru gloria SMURD”, așa sună titlul unui articol pe un site dedicat pompierilor, în care șeful DSU Raed Arafat este aspru criticat după tragedia de la Constanța.

Intervenția defectuoasă a pompierilor la Constanța este „o nouă pată neagră”, consideră autoarea textului, care arată că tragedia soldată cu moartea unei femei are ramificații mult mai adânci.

Prioritatea șefului DSU ar fi dotarea SMURD, iar restul departamentului de urgență este ignorat, de aceea ar ajunge mașini de pompieri fără dotări la fața locului.

„Opinia publică e revoltată pe bună dreptate. Morții se adună grămadă lângă tronul de pe care relaxat ne face cu mâna distinsul Raed Arafat. #Colectiv, #Piatra Neamț, #Balș… Omul știe una și bună că visul lui, SMURD, trebuie să se dezvolte. La fel și achizițiile la fel de îndoielnice ca și tehnica nouă. Doar că, atunci când faci din rahat bici, riști să nu pocnească sau să te stropească pe costum.”, scrie agendapompierului.ro.

Autoarea se întreabă: „Ce vină are Arafat la Constanța?”. Apoi își răspunde: „Niciuna.. în afară de faptul că pentru a putea șantaja Guverne pompierii au devenit „asistente/moașe medicale”, care salvează o viață și o lume, dar întâmplător și azi, la Constanța, au clacat. Nicio vină în afara faptului că totul e concentrat pe SMURD, că acești paramedici, unii, își doresc să facă SMURD, dar alții nu se simt competenți și sunt obligați de șefi să facă cele două module de curs.”

„Principala vină o poartă acei comandanți care s-au vândut pentru o funcție”

„Știm, teoretic nu îi obligă nimeni, iar amenințările printre dinți nu se pun la socoteală, nu-i așa? Niciuna în afară de faptul că din cauza lipsei de personal mașinile de stingere sunt mereu cu echipaje incomplete. Bine, domnul Arafat zice că pompierii de pe stingere sunt niște leneși.

Ce buni erau azi, NIȘTE LENEȘI bine pregătiți, nu-i așa, domnule Arafat? Lângă mormanul de cadavre unul în plus sau în minus… mai contează? SMURD-ul să meargă! Ce vină are Arafat? Niciuna în afară de faptul că și așa puținii pompieri mai fac și informare COVID-19 de 2 ori pe zi. Și culmea, pentru asta sunt fonduri, pentru aplicații și antrenamente, NU!”, mai scrie aceasta.

Se pare că „principala vină o poartă acei comandanți care s-au vândut pentru o funcție și pentru un grad și care au târât după ei subordonații care nu aveau voie să cârtească.”

La o zi după tragedia de la Constanta, Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu. Ancheta procurorilor militari face referire la modul în care s-a acționat la incendiu, potrivit Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger