Cauta

Șeful DSU: La ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme/Foștii șefi, pensionați „nu cu voia lor”

(sursa foto: Facebook/Raed Arafat)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a ieșit, vineri, 29 decembrie, într-o conferință de presă, după tragedia de la Ferma Dacilor. Șapte oameni au murit, în urma incendiului devastator de la pensiunea din Tohani, iar o a opta nu a fost încă găsită.

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că se ştia că la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova sunt „anumite probleme”. Motiv pentru care foştii şefi de la această instituţie s-au pensionat în urmă cu doi ani, plecând din serviciu – din câte a menționat șeful DSU – „nu cu voia lor”.

Ce a ales să sublinieze Afarat

„Vreau să subliniez un lucru. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat, plecând din serviciu, nu cu voia lor. Deci, la ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme, motiv pentru care au plecat primii doi de la nivel de conducere.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ doi ani. Normal, nu ştiam de situaţia specifică a Fermei Dacilor, dar au fost eliminate persoane din sistem, prin trecerea în rezervă, ştiind că există anumite probleme acolo”, a declarat Arafat, în conferinţa de presă de vineri.

Au ieșit la pensie în 2021

Fostul inspector-şef de la ISU Prahova Mihai Drăgan şi adjunctul său Elisei Dumitru au ieşit la pensie în 2021, după ce au apărut suspiciuni că ar fi închis ochii la nereguli descoperite la mai multe pensiuni şi crame din Prahova, printre care şi la Ferma Dacilor, amintește Agerpres.

Totodată, conform aceleiași surse, colonelul Elisei Dumitru Tiberiu a fost vizat de un dosar al DNA, clasat în luna martie 2023, din lipsă de probe. Direcția Națională Anticorupție a investigat posibila implicare în mod direct şi în repetate rânduri a colonelului Elisei Dumitru Tiberiu în activitatea subordonaţilor, în sensul că le-ar fi solicitat acestora să nu amendeze mai mulţi agenţi economici din Prahova pentru abateri pe linia securităţii la incendiu.

În urmă cu aproximativ 4 ani, în vara lui 2019, inspectorii ISU Prahova au făcut un control la pensiunea respectivă. Mai exact, în iulie 2019, inspectorii de la ISU Prahova au efectuat un control la pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, complexul fiind administrat, prin interpuşi, de Cornel Dinicu, prin firma Ferma Dacilor Production SRL, amintește sursa citată, cu precizarea că, deşi pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, pompierii au dat doar un avertisment, iar în schimb ar fi primit o masă de protocol.

Tragedia de la Ferma Dacilor a îndoliat mai multe familii

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Vă amintim că tragedia de la Ferma Dacilor a avut loc pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Un incendiu cumplit a devastat pensiunea aflată în localitatea prahoveană Tohani. Șapte oameni – trei copii și patru adulți – au murit în urma incendiului. O a opta victimă nu a fost găsită deocamdată.

În urma tragediei de la pensiune s-au făcut cercetări la fața locului, fiind deschis un dosar penal. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în cauză fiind efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru și ucidere din culpă. „Din primele cercetări a rezultat faptul că în incendiu ar fi fost surprinse mai multe persoane, în cazul a șapte dintre acestea, 3 minori și 4 majori, intervenind decesul, o a opta persoană nefiind găsită până în prezent, iar alte două persoane fiind transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

De asemenea, în urma incendiului au fost provocate distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora”, a transmis, în 27 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un comunicat.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version