AcasăNewsȘeful DSU: La ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme/Foștii șefi,...

Șeful DSU: La ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme/Foștii șefi, pensionați „nu cu voia lor”

(sursa foto: Facebook/Raed Arafat)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a ieșit, vineri, 29 decembrie, într-o conferință de presă, după tragedia de la Ferma Dacilor. Șapte oameni au murit, în urma incendiului devastator de la pensiunea din Tohani, iar o a opta nu a fost încă găsită.

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri, că se ştia că la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova sunt „anumite probleme”. Motiv pentru care foştii şefi de la această instituţie s-au pensionat în urmă cu doi ani, plecând din serviciu – din câte a menționat șeful DSU – „nu cu voia lor”.

Ce a ales să sublinieze Afarat

„Vreau să subliniez un lucru. Fostul inspector-şef şi fostul prim-adjunct s-au pensionat, plecând din serviciu, nu cu voia lor. Deci, la ISU Prahova se ştia că sunt anumite probleme, motiv pentru care au plecat primii doi de la nivel de conducere.

Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ doi ani. Normal, nu ştiam de situaţia specifică a Fermei Dacilor, dar au fost eliminate persoane din sistem, prin trecerea în rezervă, ştiind că există anumite probleme acolo”, a declarat Arafat, în conferinţa de presă de vineri.

Au ieșit la pensie în 2021

Fostul inspector-şef de la ISU Prahova Mihai Drăgan şi adjunctul său Elisei Dumitru au ieşit la pensie în 2021, după ce au apărut suspiciuni că ar fi închis ochii la nereguli descoperite la mai multe pensiuni şi crame din Prahova, printre care şi la Ferma Dacilor, amintește Agerpres.

Totodată, conform aceleiași surse, colonelul Elisei Dumitru Tiberiu a fost vizat de un dosar al DNA, clasat în luna martie 2023, din lipsă de probe. Direcția Națională Anticorupție a investigat posibila implicare în mod direct şi în repetate rânduri a colonelului Elisei Dumitru Tiberiu în activitatea subordonaţilor, în sensul că le-ar fi solicitat acestora să nu amendeze mai mulţi agenţi economici din Prahova pentru abateri pe linia securităţii la incendiu.

În urmă cu aproximativ 4 ani, în vara lui 2019, inspectorii ISU Prahova au făcut un control la pensiunea respectivă. Mai exact, în iulie 2019, inspectorii de la ISU Prahova au efectuat un control la pensiunea Ferma Dacilor din satul prahovean Tohani, complexul fiind administrat, prin interpuşi, de Cornel Dinicu, prin firma Ferma Dacilor Production SRL, amintește sursa citată, cu precizarea că, deşi pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, pompierii au dat doar un avertisment, iar în schimb ar fi primit o masă de protocol.

Tragedia de la Ferma Dacilor a îndoliat mai multe familii

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Vă amintim că tragedia de la Ferma Dacilor a avut loc pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun. Un incendiu cumplit a devastat pensiunea aflată în localitatea prahoveană Tohani. Șapte oameni – trei copii și patru adulți – au murit în urma incendiului. O a opta victimă nu a fost găsită deocamdată.

În urma tragediei de la pensiune s-au făcut cercetări la fața locului, fiind deschis un dosar penal. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, în cauză fiind efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru și ucidere din culpă. „Din primele cercetări a rezultat faptul că în incendiu ar fi fost surprinse mai multe persoane, în cazul a șapte dintre acestea, 3 minori și 4 majori, intervenind decesul, o a opta persoană nefiind găsită până în prezent, iar alte două persoane fiind transportate la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale.

De asemenea, în urma incendiului au fost provocate distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora”, a transmis, în 27 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
410 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu isi pune nimeni intrebari:
    De ce o astfel de pensiune, mult mai dotata ca altele, nu s-a vrut autorizata? Pe cine deranja ? De ce, daca au avut „pile inalte” nu si au putut lua autorizatiile ?
    De ce se dorea demolata?
    Nici Casa poporului nu are autorizatie la incendiu, de ce nu o demoleaza?
    Sunt multe pensiuni, care nu au autorizatie, de ce nu sunt demolate?

      • Trecand peste faptul ca este medic Arafat e un jegos ordinar… medicii nu pot fi infractori? O minoritate de spalati pe creier in pandemie au dicta majoritatii si au sustinut decizile aberante ale acestui jegos… La Arafat cand vor incepe perchiezitile?

  2. Daca stia ca sunt probleme nu trebuia sa cerceteze mai atent? I-a trimis pe aia la pensia speciala si gata. Trebuia o verificare la sange, dar………….

  3. DERBEDEII ,BETIVI ORDINARI ,SPAGARI sefi sefuti la DSU care au incasat salarii speciale pentru chiolhane si calcarea legii in picioare in loc sa li se desfaca contractul de munca pentru fals in acte si insusire de bunuri si sa fie trimisi in justitie ,aceste LEPRE SUNT PENSIONATE !!, complicitatea ierarhica din tot sistemul DSU este criminala.
    Cel care patroneaza aceste golanii este Arafat !,CINE IL MENTINE PE ACEST FARSOR IN FUNCTIE ??.

  4. In anumite structuri cand sunt cu musca pe caciula se pensioneaza ,in puterea varstei.Tot asa si cu sporurile,desi apartin de MAI sporurile si varsta de pensionare ar trebui sa se faca pe locuri de munca si functii.Sefii galonati care nu suporta riscuri si conditii vatamatoare ar trebui sa nu beneficieze de anumite facilitati.Mai nou prin infiintarea politiei animalelor doar prin faptul ca e politie,sigur ca beneficiaza de toate sinecurile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger