AcasăNewsSeful Directiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, suspendat din functie

Seful Directiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, suspendat din functie

Odata ce oamenii legii au decis in cazul sau impunerea masurii controlului judiciar, intr-un dosar in care e vizat de suspiciuni de coruptie, Claudiu Octavian Dumitrescu, seful Directiei Feroviare din cadrul ministerului condus de Ioan Rus, a fost suspendat din functie.

Masura dispusa joi este valabila pe durata in care este valabila dispozitia controlului judiciar. „Având in vedere Ordonanta de dispunere a controlului judiciar, emisa de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, in cazul lui Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Directiei Feroviare din cadrul Ministerului Transporturilor, raportul de serviciu a fost suspendat de drept pe perioada cât se afla sub control judiciar, respectiv 18.02.2015-18.04.2015”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Transportului.

In tot acest timp, mai exact in urmatoarele doua luni, sefia DIrectiei Feroviare din cadrul ministerului in fruntea caruia se afla Ioan Rus va fi detinuta, temporar, de Magdalena Cornelia Parnia.

Va amintim ca DNA il suspecteaza pe Claudiu Octavian Dumitrescu de luare de mita si trafic de influenta, intr-o cauza in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au banuieli privind savarsirea unor fapte de copruptie in domeniul transportului feroviar privat de calatori. In acelasi dosar sunt cercetati de DNA, printre altii, si Estrella Stefanescu, sefa serviciului Urmarire Transporturi in cadrul CNCF CFR S.A, pentru „acordarea de subventii cu incalcarea legii sau neurmarirea conform legii a respectarii destinatiei subventiilor”, „permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru altul” si  luare de mita in forma continuata, dar si afaceristul Iorgu Ganea, reprezentant al S.C. REGIOTRANS, pentru doua infractiuni de dare de mita, dintre care una in forma continuata, „folosirea in mod direct si indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul”, precum si „utilizarea subventiilor in alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate”.

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger