AcasăNewsSeful de la Permise Giurgiu, acuzat de luare de mita si pus...

Seful de la Permise Giurgiu, acuzat de luare de mita si pus sub control judiciar

Schimbare de registru pentru un sef din politia giurgiuveana, pe care procurorii anticoruptie in vizorul carora a intrat il lasa fara posibilitatea de a-si exercita functia, cel putin in urmatoarele aproximativ doua luni.

Mai precis, DNA a anuntat, miercuri, faptul ca pe numele lui Mihail Predescu, ofiter de politie cu grad profesional de comisar sef si sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, s-a pus in miscare actiunea penala. De ieri incepand, Predescu a fost plasat sub control judiciar, pentru un interval de 60 de zile, acuzatiile ce i se aduc fiind luare de mita si trafic de influenta, ambele in forma continuata. Din cate mentioneaza anchetatorii, un instructor auto l-a dat pe seful de la Permise pe mana procurorilor, acestia din urma sustinand ca ofiterul ar fi primit bani, pentru a promova candidati la proba de traseu a examenului pentru carnetul auto.

Printre obligatiile pe care le are de indeplinit Predescu in intervalul in care se va afla sub control judiciar se numara aceea de a se prezenta la politie, la sediul IPJ Giurgiu, in conformitate cu de supraveghere intocmit de reprezentantii legii, de a nu iesi din tara, fara acordul procurorului, de a nu lua legatura de niciun fel cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a masurii aminite, dar si de a nu exercita „profesia de ofiter de politie la SPCRPCIV Giurgiu, in indeplinirea careia a savarsit infractiunile”.

Ce acuzatii ii aduc procurorii

In comunicatul in care se anunta masura luata in cazul sefului de la Permise Giurgiu se ofere si detalii cu privire la acuzatiile pe care procurorii anticoruptie i le aduc acestuia, pe care le redam, in cele ce urmeaza, integral:

„Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

In perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, in calitatea sus mentionata, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denuntator), astfel incat sa faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane si a intervenit sau a lasat sa se inteleaga ca va interveni in acest scop la politistii examinatori din subordine. La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane.

In cursul lunii iulie 2016, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovarii altor doua persoane la proba practica a examenului pentru obtinerea permisului de conducere, lasand sa se inteleaga ca va interveni pe langa alti examinatori, subordonati ai sai, in acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiasi instructor auto.

In perioada august-septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, in calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru doua persoane, iar pentru acest serviciu, in luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri si de servicii patrimoniale din partea instructorului in valoare de aproximativ 900 de lei”.

sursa foto: suceavanews.ro

253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger