Cauta

Seful CSA, Constantin Buzoianu, executat la Parlament pentru abuzuri si fals in declaratiile de avere si interese

Constantin Buzoianu este acuzat ca a omis sa treaca in declaratiile de avere si de interese faptul ca fiul lui face afaceri in domeniul asigurarilor

Constantin Buzoianu, despre care „National” a dezvaluit ca incaseaza bani de la firmele de asigurari prin firma fiului sau, e la un pas de fi aruncat ca o masea stricata din functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Buzoianu s-a comportat in fata comisiei parlamentare precum un scolar nepregatit scos la tabla

Constantin Buzoianu a fost chemat in fata „Comisiei pentru  cercetarea  abuzurilor, coruptiei  si pentru petitii”, unde a fost chestionat daca stia ca fiul lui, Sorin Buzoianu, deruleaza afaceri in sistemul de asigurari si ca incaseaza bani de la Omniasig printr-o agentie de publicitate. Deputatul PDL Adrian Gurzau, cel care a condus „ostilitatile”, i-a explicat lui Buzoianu ca asupra lui planeaza suspiciuni de comitere a mai multor fapte grave, printre care abuz, favorizarea unor societati de asigurari, precum si fals in declaratiile de avere si interese.

„Feciorul meu este major”

Constantin Buzoianu este acuzat ca a omis sa treaca in declaratiile de avere si de interese faptul ca fiul lui face afaceri in domeniul asigurarilor

Intrebat de Gurzau daca stie ca fiul sau dirijeaza mai multe firme, unele dintre ele avand ca obiect de activitate asigurarile, si ca agentia Heep Media a semnat cateva sute de contracte cu Omniasig, Buzoianu a inghitit in sec si a ridicat din umeri. „Nu vad care este legatura. Feciorul meu este major…”, a baiguit Buzoianu.

24.09.2012 - „National” a dezvaluit in editia de luni cum incaseaza familia Buzoianu bani de la firmele de asigurari

Apoi, seful CSA a sugerat ca informatiile ar fi false, insa Gurzau i-a dat lovitura decisiva: „Toate datele acestea le am de la Registrul Comertului, sunt informatii oficiale”. Intrebat de ce nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese faptul ca fiul lui desfasoara activitati economice in domeniul asigurarilor, Buzoianu s-a facut din nou ca nu intelege.

Atitudine ostila fata de City Insurance

In timpul aceluiasi interogatoriu a fost adusa in discutie si problema controalelor abuzive efectuate de CSA. Faptul ca CSA obisnuia sa „calce” periodic doar anumite societati de asigurari a fost confirmat si de reprezentantii City Insurance SA, care au declarat pentru „National” ca Buzoianu a avut o atitudine…ostila.  „In ultima perioada, CSA a efectuat mai multe controale de fond si tematice asupra activitatii firmei noastre. Faptul ca firma noastra figureaza pe lista clientilor Heep Media (agentia lui Buzoianu jr. se lauda pe site-ul oficial ca  printre clientii sai se afla si City Insurance – n.r.) nu ne este nici cunoscut, nici imputabil. Cu siguranta nu suntem clientii acestei agentii. Dl Buzoianu nu ne-a fost apropiat, ci mai degraba ostil, cel putin prin prisma controalelor repetate, care, in opinia noastra, nu au avut de fiecare data justificarea necesara”, au precizat surse din conducerea City Insurance.

[youtube]eguxFopD06w[/youtube]

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version