AcasăNewsSeful CSA, Constantin Buzoianu, afaceri cu o firma finantata de Camorra

Seful CSA, Constantin Buzoianu, afaceri cu o firma finantata de Camorra

Familia presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, despre care „National” a dezvaluit ieri ca incaseaza bani de la Omniasig, face afaceri cu o firma acuzata de legaturi cu mafia napoletana.

Familia lui Constantin Buzoianu isi rotunjeste veniturile pe spatele companiilor de asigurari precum Omniasig si City Insurance

Sponsorul Partidului Democrat-Liberal Constantin Buzoianu, care dirijeaza tot ce misca in domeniul asigurarilor din Romania datorita functiei pe care o detine, cea de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), are legaturi si peste hotare.

City Insurance figureaza pe lista clientilor agentiei Heep Media, al carei fondator a fost presedintele CSA

Jurnalistii „National” au descoperit ca pe lista partenerilor de afaceri ai fiului lui Constantin Buzoianu, Sorin, se afla nu doar firma „Omniasig”, ci si o alta companie de asigurari, „City Insurance”.

Nicolae Musat este patronul firmei City Insurance Real Estate, administrata de italianul Giacomo Pacelli

Mecanismul este simplu: firmele cotizeaza la Heep Media SRL, agentie de publicitate detinuta de Buzoianu jr., in timp ce Buzoianu sr. vegheaza la bunul mers al lucrurilor pe piata asigurarilor.

Licitatie de 76 de milioane de euro blocata

Garda Financiara din Venetia a precizat in comunicatul din aprilie ca a blocat licitatia suspecta de 76 de milioane de euro castigata de City Insurance, detinuta de Nicolae Musat

Compania „City Insurance” a fost, in primavara, in centrul unui scandal de proportii in Italia, presedintele companiei, Nicolae Musat, fiind anchetat pentru false atestari si tulburare de licitatie, după cum a titrat presa din „Cizma”, „Corriere del Veneto” si „Il Tempo”.

Ziarele din italia au titrat cu litere de-o schioapa: „Erori medicale platite de Camorra”

Pe scurt, „City Insurance” s-a prezentat singura la o licitatie si a castigat, oferind o reducere de 10%, pentru a plati erorile medicale din Regiunea Veneto. Intrucat avea informatii ca in spatele companiei romanesti se afla mafia napoletana, Camorra, Garda Financiara italiana a blocat licitatia si a confiscat documentele companiei „City Insurance”.

„S-a sechestrat documentatia referitoare la o licitatie publica pentru acoperirea asigurativa a serviciului sanitar regional. A fost evitata plata din partea Serviciului Public a 76 de milioane de euro catre o societate de asigurari romaneasca, aflata acum sub investigatie”, se precizeaza in comunicatul Garzii Financiare din Venetia, din 17 aprilie 2012.

Suspect in Italia, oficial in Romania

Interesant este faptul ca partenerul de afaceri al lui Sorin Buzoianu, fiul sefului CSA, nu este doar un simplu patron de firma de asigurari. Nicolae Musat a fost vicepresedinte PAID, iar acum face parte din Conducerea Administrativa PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – n.r.), o componenta esentiala a programului roman de asigurare a tuturor locuintelor impotriva catastrofelor. Ca o ironie a sortii, PAID – din a carui conducere face parte romanul suspectat de legaturi cu mafia italiana – este gestionat de… Ministerul Administratiei si Internelor.

author avatar
Narcis Voica
3.046 afisari

2 COMENTARII

  1. Presedintele CSA a incercat sa gaseasca sprijin politic pt a opri anchetele din Parlament, dar PDL-ul i-a dat cu flit.Acum nu il mai sustine NIMENI.Nu stie nici macar cui trebuie sa dea SPAGA pt a scapa de vanatoarea pornita impotriva sa.Sunt atat de multe documente compromitatoare despre el, iar el se gandeste serios sa faca autodenunt la DNA.Nu se va lasa dus usor, dar este doar o chestiune de timp pana cand isi va da singur demisia.Cine si-ar da demisia dintr-o pozitie ca a lui, in care castiga 30 000 euro/luna si alte beneficii…..?

  2. in frunte cu suspendatul au distrus tara si a dat posibilitatea sa fie compromisi cu gindul ca …in viitor ii vor putea santaja ..asta-i felul de gindire si actionare a acetui personaj care se agata ca un inecat de fir de pai…si totusi sta fara rusine la cotroceni…bravo lui ca nua are nici un pic de mindrie …e o molusca ordinara….ca toti din jurul lui …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger