AcasăNewsSeful Comisiei SRI: "Teroristii isi cumpara cartele cu sacosa din Romania"

Seful Comisiei SRI: „Teroristii isi cumpara cartele cu sacosa din Romania”

Georgian Pop, seful Comisiei parlamentare de control a SRI, a anuntat ca ar trebui ca doritorii sa cumpere cartele prepay doar prezentand un act de identitate.

Anuntul a fost facut, dupa ce Curtea Constitutionala a respins ideea respectiva sustinandu-se ca se incalca dreptul la intimitate.

Georgian Pop sustine ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana in care cartelele prepay sunt comercializate la liber si ca „daca tot este invocat dreptul la intimitate, de ce nu vorbim si despre dreptul la viata sau dreptul la securitate, care mi se par la fel de importante”.

Seful Comisiei SRI sustine, nici mai mult, nici mai putin, ca in asa zisul Stat Islamic ar exista milioane de cartele prepay cumparate din Romania. „Teroristii profita si pun la cale acte de coruptie sau crime. In momentul de fata, in Orientul Apropiat, in asa zisul teritoriu islamic, exista milioane de cartele cumparate din Romania. Teroristii isi cumpara cartele cu sacosa din Romania”, a spus Georgian Pop, conform adevarul.ro.

Seful Comisiei SRI mai spune ca „CCR a rezolvat dreptul la intimitate, dar nu a rezolvat nimic cu privire la dreptul la securitate si viata. Legea Big Brother insemna ca se retinea doar ora la care am vorbit, nu si ce am vorbit. Cele mai multe informatii erau stocate si sterse dupa sase luni. Lipsa de reglementare din Romania permite organizatiilor teroriste sa-si cumpere multe cartele. Iar eu imi doresc ca romanii sa mearga in siguranta pe strazi, nu sa fie expusi unor atacuri teroriste”.

author avatar
Cristi Ionita
180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger