AcasăNewsSeful CNAS, demis dupa ce a fost retinut

Seful CNAS, demis dupa ce a fost retinut

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), retinut, alaturi de alte 13 persoane in „dosarul decontarilor”, ar fi ramas deja fara functie.

UPDATE: Se confirma schimbarea lui Burcea de la sefia CNAS. Decizia premierului privind eiberarea din functie a lui Marian Burcea a fost deja publicata in Monitorul Oficial. Si tot in cursul acestei zile s-a aflat numele celui care preia, interimar, sefia Casei de Asigurari de Sanatate. Este vorba despre Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte in cadrul CNAS-ului.

––

Decizia in privinta demiterii lui Marian Burcea din fruntea CNAS ar fi fost luata de premier, in prima parte a zilei in curs, din cate anunta televiziunile de stiri. Urmeaza ca ministrul Sanatatii sa faca o propunere pentru sefia institutiei in cauza.

Procurorii DNA il acuza pe Burcea de constituirea unui grup infractional organizat si folosirea influentei, in exercitiul functiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, intr-un dosar in care deunazi s-au facut mai multe perchezitii si in care prejudiciul estimat de procurori in dauna CASMB s-ar ridica la circa 3 milioane de euro.

In cazul de fata, anchetatorii sustin, printre altele, faptul ca „in perioada ianuarie 2016 – august 2017, a fost constituit un grup infractional organizat prin care, sume de bani in valoare totala de 13.189.553,76 lei din fondurile Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CSAMB) au fost fraudate prin decontarea nelegala a unor servicii de ingrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale intocmite in fals, cu implicarea unor functionari din cadrul CSAMB, sub protectia unor persoane din conducerea institutiei, dar si din conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS)”, dar si ca „in multe situatii, dosarele medicale cu pacienti fictivi au avut prioritate la decontare si aprobare, in timp ce solicitarile pacientilor asigurati care, in mod real, ar fi avut dreptul sa beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate”.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger