AcasăNewsȘeful CJ Timiș, Alin Nica, în vizorul ANI. A fost sesizat Parchetul...

Șeful CJ Timiș, Alin Nica, în vizorul ANI. A fost sesizat Parchetul General. Care sunt acuzațiile

sursa foto: Facebook/Alin Nica

Liberalul Alin Nica, în prezent președinte al Consiliului Județean (CJ) Timiș, fost primar al unei comune din acest județ, a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (ANI). Despre politicianul aflat, totodată, la șefia PNL Timiș s-a aflat că a fost reclamat la Parchet.

Agenția Națională de Integritate s-a adresat Parchetului General în cazul președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, fost primar al comunei Dudeștii Noi, din județul Timiș. Pe care îl acuză de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații – din câte reiese dintr-un cumunicat al ANI, transmis miercuri, 25 ianuarie.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea funcției de primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, se menționează în comunicatul ANI.

Ce a mai anunțat ANI în cazul lui Alin Nica

Totodată, reiese că inspectorii de integritate au luat la puricat declarațiile de interese pe care le-a depus Nica în 2021 și 2022. „De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către NICA ALIN ADRIAN a infracțiunii de fals în declarații, prevăzut de art. 326 din Codul Penal, întrucât, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală”, se menționează în comunicatul ANI.

Rămâne de văzut dacă șeful CJ Timiș, liberalul Alin Nica, va alege să facă vreun comentariu public după ce s-a aflat că a intrat în vizorul ANI.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari

2 COMENTARII

  1. Asa-i cu parchetele ce sa-i faci.La un coleg s-a umflat parchetul de pe langa bucatarie,altul s-a faramitat si a trebuit scos cu ranga pt.a pune altul…Ca norocul ca parchetarii castiga bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger