AcasăNewsSeful CJ Mehedinti, seful IPJ si liderul PSD Orsova, ARESTATI pentru 30...

Seful CJ Mehedinti, seful IPJ si liderul PSD Orsova, ARESTATI pentru 30 de zile!

Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti – Adrian Duicu, a sefului IPJ Mehedinti – Stefan Ponea, si a presedintelui PSD Orsova – omul de afaceri Constantin Popescu, in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie.

Cei trei au fost retinuti si dusi in arestul Politiei Capitalei, Adrian Duicu si Stefan Ponea fiind acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile, informeaza realitatea.net.

Instanta a admis vineri cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care i-au retinut joi pe Adrian Duicu, Stefan Ponea si Constantin Popescu. Avocatii celor trei acuzati au declarat, insa, recurs la decizia de arestare, contestatia urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Duicu si Stefan Ponea sunt acuzati ca ar fi determinat functionari publici sa numeasca si sa mentina apropiati ai acestora in functii de conducere in institutii publice si sa concesioneze terenuri din Orsova, la preturi convenabile. Inspectorul sef al IPJ Mehedinti si presedintele Consiliului Judetean au fost audiati mai multe ore de procurorii anticoruptie, ambii primind ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Joi dimineata, inainte de ora 7.00, noteaza sursa citata, Adrian Duicu a fost dus in arestul Politiei Capitalei, in timp ce Stefan Ponea a fost dus cu cinici ore inainte.

Foto: ziarulatac.ro

author avatar
Alina Costache
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger