AcasăNewsSeful Centrului de retinere de la IPJ Neamt, sub control judiciar. E...

Seful Centrului de retinere de la IPJ Neamt, sub control judiciar. E acuzat ca a primit mita o oaie

Acuzat ca ar fi primit mita, printre altele, o oaie, seful Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Politie Judeteana Neamt, Ioan Catana, a fost plasat sub control judiciar. O masura similara a fost luata de catre procurorii DNA bacauani si in cazul unui subordonat de-al sau, mai precis al unui sef de tura din cadrul centrului respectiv, Vasile Binzei.

Masura plasarii sub control judiciar a fost luata, simultan celei de punere in miscare a actiunii penale, si se aplica, vreme de 60 de zile, incepand de marti, 30 martie, atat in cazul comisarului sef de politie Ioan Catana, sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt, cat si a agentului de politie Vasile Branzei, sef de tura in cadrul Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt. Ambii sunt acuzati de luare de mita.

Procurorii DNA au anuntat ca, din cercetarile facute pana in prezent in acest dosar, au suspiciuni din care ar reiesi ca, in decursul lunii noiembrie a anului trecut, Catana ar fi primit suma de 500 de mii de euro, precum si o carcasa de oaie, de la o femeie, care ulterior l-a si denuntat oamenilor legii. Totul pentru ca, sotul acesteia, aflat in stare de arest preventiv in incinta centrului respectiv, sa aiba parte „de un tratament preferential” in perioada in care executa zilele de arest din perioada mandatului emis pe numele sau.

Mai mult, conform precizarilor din comunicatul DNA, „in datele de 06, 18 si 24 martie 2015, inculpatul Catana Ioan, in calitate de sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt, a primit de la aceeasi persoana denuntatoare suma totala de 400 de euro si produse alimentare in valoare totala de 300 de lei”, cu acelasi scop.

In cazul lui Brinzei, procurorii anticoruptie sustin ca au suspiciuni ca seful de tura ar fi primit, tot in noiembrie anul trecut, de la aceeasi persoana suma totala de 400 de lei si produse alimentare in valoare de 90 de lei pentru ca sa o ajute pe femeie sa comunice cu barbatul ei, aflat in arest preventiv. Totodata, DNA anunta ca, in martie acest an, Brinzei ar fi primit, in doua ture, de la aceeasi femeie,  suma totala de 150 de lei pentru ca „sa-i faciliteze comunicarea cu sotul, arestat preventiv in cadrul Centrului, sa-i transmita persoanei arestate alimente contrar normelor legale si pentru a se interesa de declaratiile date in fata organelor judiciare de catre o alta persoana”.

322 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger