AcasăNewsȘeful centralei nucleare Zaporojie, răpit de ruși: a fost reținut cu forța,...

Șeful centralei nucleare Zaporojie, răpit de ruși: a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută

ZaporojieȘeful centralei nucleare Zaporojie, răpit de ruși: a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută

Rușii l-au răpit, vineri, pe directorul general al centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a afirmat președintele companiei ucrainene de stat Energoatom, Petro Kotin.

„La 30 septembrie 2022, în jurul orei 16:00, Igor Murașov, directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, a fost reținut de o patrulă a rușilor pe drumul de la centrală spre Energodar. Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută.

Răpirea lui Igor Murașov, un pericol pentru funcționarea centralei nucleare

Deocamdată nu există nicio informație despre locul unde se află Igor Murașov sau despre soarta acestuia”, a afirmat președintele Energoatom pe canalul său de Telegram.

Petro Kotin menționează că directorul general al centralei este responsabil pentru securitatea nucleară și radiologică a centralei, iar răpirea acestuia este un pericol pentru funcționarea centralei nucleare.

De asemenea, președintele Energoatom a solicitat soldaților ruși și angajaților Rosatom să-l elibereze pe liderul centralei pentru a păstra o bună funcționare a centralei Zaporojie.

În aceeași ordine de idei, el a solicitat directorului general al AIEA, Rafael Grossi, și președintelui Asociației Mondială a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, să intervină pentru eliberarea lui Murașov.

Centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, este ocupată de trupele ruseşti de pe 4 martie, la puţin timp după invadarea Ucrainei, şi a fost vizată în numeroase rânduri de bombardamente în ultimele luni.

author avatar
Andreea Vlad
167 afisari

7 COMENTARII

  1. Seful centralei de la zaporoje rapit si legat la ochi.. pai cine spune daca l au legat la ochi sau nu? Jurnalista andreea vlad? Mama ce articole pentru retardati vaxinati cu pfizer :)))) behehehhe

  2. Metode „curat democratice”, de „denazificare”. Mi se par dimpotriva metode naziste in toata regula………….desi cred ca nici Hitler nu proceda chiar asa……………..

  3. Retinut cu forta?Exista si retinut de bunavoie?.Andeea,tata,in patul carui mogul de presa dormi?Oi fi tu draguta ,dar esti proasta ca noaptea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger