AcasăNewsSeful CCR, reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Seful CCR, reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Senatorul UNPR Marian Vasiliev, presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse, a depus o plangere la CNCD impotriva lui Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei.

Vasiliev il acuza pe Zegrean de discriminare, dupa ce acesta a tinut un discurs franc la un eveniment al comunitatii evreiesti.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a pus sub semnul intrebarii, intr-un mod tipic, respectarea care se mai face vizavi de cele 10 porunci.

„Cele 10 porunci, decalogul, reprezinta prima mare incercare de legiferare, de codificare a legislatiei omenirii. In decursul vremii, sigur ca ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici in ziua de astazi. Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta – cine o fi tatal tau cand fecundarea este facuta in vitro? – Cine o fi mama ta cand ai fost purtat in pantec de o mama surogat? – Dar daca tatal tau este un barbat si mama ta este tot un barbat?”, este unul dintre mesajele care ii pot crea mari probleme lui Augustin Zegrean.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei a mai spus ca „sa nu fi desfranat este cea de-a saptea porunca – Pai in ziua de astazi, statele se forteaza sa adopte legi ale desfranarii pentru ca se vorbeste tot mai des despre legea prostitutiei”.

author avatar
Cristi Ionita
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger