AcasăJUSTIȚIEȘeful aviației MAI, adjunctul acestuia și un șef de serviciu, urmăriți penal...

Șeful aviației MAI, adjunctul acestuia și un șef de serviciu, urmăriți penal de DNA după perchezițiile de la Școala Superioară de Aviație

politia dnaȘeful aviației MAI, adjunctul acestuia și un sef de serviciu, urmăriți penal de DNA după perchezițiile de la Școala Superioară de Aviație

Inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I, general de flotilă aeriană Paul Cătălin Dache, adjunctul acestuia, comandor(r)Florin Vasile și șeful Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., locotenent-comandor Andrei Bădulescu, sunt vizați de mega-ancheta care are loc la DNA Militar privind modalitatea de acordare și derulare a unor contracte de mentenanță Scolii Superioare de Aviație.

În speță sunt vizați Costin George Barbu, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă, și Mihai Popa, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă, transmite DNA într-un comunicat.

Inculpații sunt acuzați de abuz în serviciu

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

DACHE CĂTĂLIN PAUL, general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

BĂDULESCU ANDREI, locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.,

VASILE FLORIN, comandor(r), adjunct al inspectorului general și inginer-șef al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.
POPA MIHAI, director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă,

BARBU GEORGE COSTIN, director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale,

toți pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Prejudiciu de 23.199.049 lei

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispozițiilor legale, documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător.

În demersurile sale, suspectul Dache Cătălin Paul ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările amintite.

În contextul menționat mai sus, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I. un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asocierea respectivă.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Celor șase suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

author avatar
Andreea Vlad
1.091 afisari

8 COMENTARII

  1. Să nu „se pună batista pe țambal”. Ați mai auzit ceva de Colcigeanu…”mare doctor”…are pensie de mii de euro…nu cumva ați făcut vâlvă degeaba cu articolele dumneavoastră, la acea vreme?

  2. Bine ca au găsit maree “ penal” pe comandorul r Ungureanu Cătălin care nu a luat un fir de ața. Celor care i-ați făcut acest rău soțului meu va doresc sa va dea Dumnezeu sănătate și sa puteți duce înmiit lacrimile mele și ale familiei mele ! Halal colectiv ….sa nu întrebați măcar dacă este bine, sănătos . Ați făcut din țânțar armăsar ca sa dați exemplu . Toate se vor limpezi la un moment dat !

    • Să vedem dacă „se limpezesc” sau se mușamalizează, ca de obicei. Vinovații, hoții cei mari, nu prea au de suferit; banii decid, se pare.

  3. Au băgat un nevinovat, un om cinstit și corect, un profesionist, în închisoare ca să scape ei cu milioanele de lei. Să vedem dacă măcar acum justiția își face datoria sau tot cu bani se rezolvă și asta, iar nevinovatul tot în închisoare stă.

    • Cătălin Ungureanu va merge pana in pânzele albe indiferent de ce pile au unul și altul ! Dacă nu își va găsi dreptatea va merge mai departe ! Sa nu creadă ca dacă au făcut din țânțar armăsar l-au îngenuncheat ! Este militar de la 14 ani și va lupta pana la capăt !

  4. Am cerut audiența-oficial- desigur la Arafat doar ca sa Ma uit in ochii lui. Știe desigur ce și cum de fiecare in parte și mi-a răspuns politicos ca Ma va primi in următoarele zile pentru ca are agenda încărcată . Câteva zile s-au făcut 1 an. 😡Dar tu, Cătălin D. sa nu îți lași colegii sa îl viziteze pe Cătălin Ungureanu ?! Nu mai este frecventabil, așa-i ? Rușine sa va fie tuturor și am credință ca toate se vor limpezi la un moment dat . Asta merita Cătălin Ungureanu in viziunea voastră ?! RUȘINE sa va fie !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger