AcasăNewsSeful antidiscriminarii: "Crestinii se vaicaresc prea mult!"

Seful antidiscriminarii: „Crestinii se vaicaresc prea mult!”

Manifestatie in Marea Britanie a unor musulmani "toleranti"

Crestinii se vaita mai mult decat musulmanii de discriminare, declara seful Comisiei pentru Egalitate si Drepturile Omului din Marea Britanie. Trevor Phillips spune ca musulmanii se integreaza mai bine in societate, in vreme ce crestinii se plang deseori de discriminare ca urmare a corectitudinii politice.

Manifestatie in Marea Britanie a unor musulmani "toleranti"

Cainele de paza al egalitatii britanice acuza influenta crescanda a imigrantilor africani si caraibieni, cu „vederi intolerante”, asupra principalelor biserici din Marea Britanie, scrie Daily Mail. Spre deosebire de acestia, musulmanii „fac pe dracu’n patru” sa arate „fata unui Islam compatibil cu traiul intr-o democratie liberala moderna”.

Dar cel care ar trebui sa vegheze la egalitate, isi da arama pe fata, criticand Crestinismul, considerat incompatibil cu societatea moderna: „Cred ca se face prea multa galagie in legatura cu asa-zisa persecutie la adresa Bisericii, dar exista o solutie mult mai realista decat cea propusa de Biserica – ca niste oameni care isi construiesc dezvoltarea si cariera astazi ar putea sa mai creada in religia de altadata, ceea ce, in opinia mea, este incompatibil cu o societate moderna, multietnica si multiculturala”.

Trevor Phillips, seful "impartial" al unei comisii falimentare si rau-voitoare

Si Trevor Phillips, cel care se presupune ca ar trebui sa fie neutru, continua sa-si exprime foarte clar si pe fata simpatiile: „Cel mai probabil, victima discriminarii in societatea britanica este Musulmanul. Insa cel care se simte cel mai desconsiderat din cauza religiei sale este Crestinul.”

Capi ai Bisericii, cum ar fi fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lordul Carey, au atacat legile egalitatii, acuzandu-le ca sufoca Crestinismul. Totusi, Trevor Phillips spune ca multe dintre plangerile facute de crestini, privind homosexualitatea, sunt motivate de incercarea de a castiga influenta politica: „Cred ca multi activisti crestini isi doresc o confruntare si cred ca cel mai potrivit camp de bataie este orientarea sexuala. Cred ca disputa nu priveste drepturile crestinilor, ci politica. Sunt multe voci ale activistilor crestini mult prea preocupate sa demonstreze persecutii care cred ca nu exista.”

Parlamentarul conservator Philip Davies a sugerat ca seful Comisiei impotriva Discriminarii incearca sa deturneze atentia de la dificultatile interne ale organismului pe care il conduce. La randul sau, ministrul Familiei, Theresa May a promis reformarea Comisiei, care s-a dovedit o catastrofa financiara.

author avatar
Adrian Patrusca
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger