AcasăNewsSeful ANI il acuza pe Antonescu de presiune politica

Seful ANI il acuza pe Antonescu de presiune politica

Seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, spune ca Antonescu ataca ANI zilnic, iar in opinia lui, ”asta se cheama presiune politica”.

Dupa ce Crin Antonescu a declarat joi ca ANI nu  poate fi considerata o instanta judecatoreasca, si ca un raport al acestei institutii nu are putere de lege, Horia Georgescu a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care spune ca presedintele Senatului nu pierde nicio ocazie sa atace ANI.

”Presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu rateaza nici o ocazie sa atace ANI in mass-media, aproape zilnic! Asta se cheama presiune politica!”, a scris Georgescu.

Antonescu a explicat ca o hotarare administrativa nu poate anula sau schimba vointa populara democratica, ci doar o sentinta judecatoreasca. In plus, el a mai sustinut ca ANI ar trebui sa aiba un regim similar cu cel al Parchetului

„Daca parlamentarul – cum Tudor Chiuariu arata foarte bine – daca parlamentarul respectiv, chiar cu o intarziere, are castig de cauza in instanta, nu i se mai poate da mandatul inapoi, nu e vorba aici de un om, de persoana fizica, de senatorul sau deputatul cutare, care mai e sau nu mai este deputat, este vorba de faptul ca o hotarare administrativa nu poate sa anuleze sau sa schimbe vointa populara democratica, ci numai o sentinta judecatoareasca. Si punctul acesta de vedere, lucrurile ar trebui – aici si Valeriu Zgonea are dreptate – ar trebui si la nivelul clarificate si la nivelul legii ANI . Cu alte cuvinte, aceasta agentie sa aiba atributii pentru a cerceta, pentru a se sesiza compatibilitati, conflict de interese, dar sa aiba un regim cel mult ca al Parchetului”, a spus presedintele Senatului, potrivit realitatea.net.

author avatar
Andra Nesu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger