AcasăNewsȘeful ANAF a descoperit evazioniștii din România: persoanele fizice! „Șmecheri care sfidează...

Șeful ANAF a descoperit evazioniștii din România: persoanele fizice! „Șmecheri care sfidează cu opulența”/Corporațiile străine, ferite de controale!

Șeful ANAF a descoperit evazioniștii din România: persoanele fizice! „Șmecheri care sfidează cu opulența”/Corporațiile străine, ferite de controale!

Șeful ANAF a dat semnalul că e pus pe treabă! De luna viitoare, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va începe controale de proporții. Persoanele fizice și veniturile acestora vor ajunge sub lupa inspectorilor ANAF.

Corporațiile străine par să fie ferite, însă, (și) de aceste controale. Mare parte din discursul lui Lucian Heiuș s-a centrat pe persoanele fizice.

Heiuș ieșit, vineri, în fața presei și a anunțat, din start, că din 1 iunie ANAF-ul va începe „controale masive” pentru „verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane”.

Șeful instituției a ținut să evidențieze și către ce zone anume se vor concentra aceste verificări. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente. În aceste zone ne vom concentra controalele pe care le începem, să verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute”, a susținut Heiuș, vineri, 17 iunie, într-o conferință de presă.

Milioane de CNP-uri, la analiză de risc

Șeful ANAF a dezvăluit și că s-au analizat milioane de coduri numerice personale (CNP), pe un răstimp de patru ani, pornind din 2016, și că s-ar fi constatat o diferență uriașă între veniturile estimate de Fisc și cele declarate și impozitate.

„Am dat o sarcină Direcției Generale de Control venituri persoane fizice să-mi facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare și cu revoltă de-a dreptul că 561.000 de persoane (…) au acumulat și am luat doar 4 ani – 2016, 2017, 2018, și 2019 (…) o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro”, a susținut președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Peste jumătate din capacitatea de control, direcționată spre persoanele fizice

Heiuș afirmă că se bucură de susținerea Coaliției în privința acestor acțiuni de control. Și că peste 50% din capacitatea de control a ANAF-ului va fi scoasă în teren pentru a face verificări.

„Voi direcționa mai mult de jumătate din capacitatea de control la persoane fizice. (…) Ne vom duce spre acești 561.000 de persoane la care există diferențe cumulate de 20 miliarde de euro. Nu vom sări nimic. (…) Vor exista lună de lună cel puțin 70 de echipe de control care vor merge și vor face aceste analize. Am susținerea totală a întregii Coaliții”, a mai spus Heiuș.

author avatar
Andrei Coman
2.006 afisari

15 COMENTARII

  1. armata de idioti de la usr care propune scaderea tva si la accize ca solutie la scaderea pretului la combustibil s-a mai imbogatit cu un psd ist , orlando bailando teodorovici . adica sa scada veniturile la buget complet aiurea fara ca pretul sa scada la pompa . bine ca te-ai dus si sa nu mai vii , du-te la usr adica la dracu !

  2. Foarte bine ! ANAF ar trebui sa se concentreze, in special, pe PFA-uri si pe magazinele online, care nu-și declară veniturile și pe tarabagii din piete, care nu au acte de provenieinta a marfii, nu elibereaza bonuri fiscale si nu isi declara veniturile !!!

    • Du-te dreaq de idiot util multinationalelor care de cind sint iin Romania fraudeaza bugetul tarii noastre cu 20 de miliarde de $ anual!

  3. Cred ca -i doar o chestie de moment, pana se loveste de unul mare si apoi chitatie
    Oricum la firmele de partid ale PNL si PSD are interzis

  4. „20 miliarde împărțit la 560 mii înseamnă o medie de 35 000 EUR pe cap de „evazionist”. Împărțind la patru ani – perioada pe care-au cercetat-o ăștia – ne rezultă o imensă evaziune de aproape 9000 EUR/persoană. Măi oameni buni, suntem întregi la minte? Ăștia caută să-l spargă pe-un om pentru că și-a rotunjit veniturile cu 9000 EURO???? Ce vreți să luați, distrușilor, de pe spatele lui? Impozitul de 1500 EUR/an? Și pentru asta generați inspecții la șase sute de mii de oameni? Ăștia sunt cu toți boii acasă?” – citat de la Dan Diaconu – corect spus
    N-ar fi trebuit sa inceapa verificarile la firmele mari, multinationale, cele care duc banii peste granita, marea evaziune?! Sau sa inceapa direct cu aparatul guvernamental si cu numarul foarte mare de „bugetari”, parca au promis ca reduc numarul de angajati la stat, pensiile speciale … Tot cer bani la buget, dar ce au facut cu toti banii imprumutati, ce fac cu banii deja „culesi” si ce vor sa faca cu banii care vor fi luati tot de la oameni, cica pentru oameni? Cu ce drept ne tot impovareaza astia si ne baga mana in buzunar

  5. neobosita nomenclatura, a terminat de dat cam tot ce mai era si acum vor manca oameni ca pe cifre!

  6. @Ionel

    Incearca lesinatii cu cine le merge, cu multinationalele nu le merge, in concluzie aparatul guvernamental de tip interlop cu acte legale cer taxe de protectie ca sa ai viata linistita.
    Dar vremurile arata o schimbare si in curand tot sistemul lor de rahat o sa fie bye bye.

  7. noi suntem parte a acestui proces de kk…
    Am votat ca idiotii , avem ce meritam 🙁
    Vreau sa torn la ANAF :
    1- am vazut o baba ca vinde patrunjel si marar fara bon fiscal.
    Pe eaaaaa!!!!
    2- Nu este adevarat ca OMV PETROM importa marfuri din Viena prin multe maini, nu este adevarat ca Radu Caprau are interese multiple financiare, inclusiv in statii, nu este adevarat ca au vandut firul vechi obtinut din taierea instalatiilor din petrochimie iar banii i-au dat inclusiv la Viena, nu este adevarat ca exportam propilena si importam polipropilena, nu este adevarat ca am taiat Doljchim si importam acum din Austria…
    3- Este adevarat ca pretul la carburant este dictat numai de piata interna , fara legatura cu ce bani scoatem catre dividende in Austria , salarii catre CEO, … bani catre reprezentantii statului in cons de supraveghere care freaca tiparul acolo…

  8. @ Zise și că de nu avea susținerea coaliției , la așa treabă, își păstra capacitatea de control neobosită,?

  9. romania=faliment
    Dobânzile plătite de România pentru împrumuturile pe termen lung au ajuns joi la un nou nivel record, de peste 9%, și au rămas peste acest prag și vineri, potrivit datelor analizate de Economedia. Împrumuturile pe termen lung, respectiv pe 10 ani, sunt un barometru pentru costul de finanțare în economie. Economiștii susțin că accelerarea costurilor de împrumut se datorează presiunilor inflaționiste și intensificării percepției de risc investițional pe piețe financiare internaționale.
    Randamentul la titlurile pe 10 ani a ajuns la 9,17% joi și la 9,22 vineri, conform datelor analizate de Economedia.
    https://economedia.ro/romania-se-imprumuta-de-doua-zile-la-dobanzi-peste-9-un-nivel-record.html#.Yq7Zk0ZBxPY

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger