AcasăNewsȘeful AEP demisionează după ce a ajuns în vizorul Agenției Naționale de...

Șeful AEP demisionează după ce a ajuns în vizorul Agenției Naționale de Integritate

(sursa foto: romania-actualitati.ro)

Constantin Mitulețu-Buică demisionează din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Un anunț în acest sens a venit miercuri de la AEP.

Decizia lui Mitulețu-Buică vine după ce la începutul acestei săptămâni Agenția Națională de Integritate (ANI) comunica faptul că a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, s-a transmis într-un comunicat al AEP.

ANI a sesizat Parchetul

La începutul acestei săptămâni, ANI anunța că a sesizat Parchetul General în cazul șefului Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”, a transmis ANI, într-un comunicat datând din 9 ianuarie.