AcasăNewsȘeful AEP demisionează după ce a ajuns în vizorul Agenției Naționale de...

Șeful AEP demisionează după ce a ajuns în vizorul Agenției Naționale de Integritate

(sursa foto: romania-actualitati.ro)

Constantin Mitulețu-Buică demisionează din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Un anunț în acest sens a venit miercuri de la AEP.

Decizia lui Mitulețu-Buică vine după ce la începutul acestei săptămâni Agenția Națională de Integritate (ANI) comunica faptul că a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11 ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, s-a transmis într-un comunicat al AEP.

ANI a sesizat Parchetul

La începutul acestei săptămâni, ANI anunța că a sesizat Parchetul General în cazul șefului Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEȚU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”, a transmis ANI, într-un comunicat datând din 9 ianuarie.

190 afisari

3 COMENTARII

  1. maurul si-a facut datoria ….. altul la masluit voturile …dosar la misto gen, matusa tamara

  2. Pai tot asa era „demonocratia” si pe vremea lui Stalin si Beria….maturai voturile cu peria…si puneai cifrele din pix
    Asa ca tavarisci…la dracu sa dispareti cu32de ani de mafie legata de coada cu tinichele precum pisica vagaboanda

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger