AcasăNewsSefii IPJ Satu Mare au picat in ghearele DNA

Sefii IPJ Satu Mare au picat in ghearele DNA

Sefii IPJ Satu Mare, Florentin Vlad (foto) si Ioan Liviu Taut, au fost audiati de DNA

Procurorii DNA Oradea au facut, ieri, perchezitii la Inspectoratul de Politie al Judetului Satu Mare si la sediile unor firme, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2013-2015, printre persoanele vizate fiind seful IPJ si adjunctul acestuia.

Sefii IPJ Satu Mare, Florentin Vlad (foto) si Ioan Liviu Taut, au fost audiati de DNA

Printre persoanele vizate in acest dosar sunt si seful IPJ Satu Mare, Florentin Vlad, adjunctul acestuia, Ioan Liviu Taut, precum si seful Serviciului de Investigarea Fraudelor. Cei trei au fost audiati timp de mai multe ore la sediul DNA Oradea.

Legaturi primejdioase

Ioan Liviu Taut

Anchetatorii sunt de multa vreme pe urmele sefilor de la IPJ Satu Mare, fiind atent monitorizata, in special, activitatea lui Ioan Liviu Taut. Acesta este cunoscut in zona pentru legaturile primejdioase, dar, mai ales, profitabile cu liderul PSD Satu Mare Mircea Govor, precum si cu omul de afaceri Mihai Crisan (patron de hoteluri si restaurante). Mai mult, procurorii DNA urmaresc o pista interesanta potrivit careia afaceristul Crisan se ocupa indeaproape de construirea unei case pentru Taut in localitatea Recea, judetul Maramures. De numele lui Taut sunt legate mai multe scandaluri privind numirile in functii de la IPJ Satu Mare, criteriile de ocupare a posturilor fiind stabilite preferential de Ioan Liviu Taut. Ioan Liviu Taut n-ar fi strain nici de musamalizarea unui accident de circulatie din 2008, cand fiul unui miliardar din zona, care nu avea permis de conducere si conducea sub influenta bauturilor alcoolice, a spulberat doi oameni, unul dintre ei murind. Desi Taut este autorul a doua carti despre cercetarea accidentelor de circulatie, echipei sale i-au trebuit mai multe zile sa solutioneze cazul. In plus, dupa finalizarea cu greu a dosarului, in care se propunea arestarea fiului miliardarului, traseul acestuia spre Parchet a fost parcurs in… trei zile, timp suficient pentru ca tanarul protejat sa plece din tara. Abia dupa 19 zile de la producerea accidentului a fost emis mandatul de arestare preventiva, insa vinovatul disparuse.

author avatar
National
2.354 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger