AcasăNewsSefii de la Petrolul Ploiesti raman dupa gratii

Sefii de la Petrolul Ploiesti raman dupa gratii

Magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au decis sa mentina mandatul de arest preventiv in cazul afaceristilor Dan Capra, Nicolae Capra si Marius Bucuroiu.

Dan Capra

Cei trei sunt sefii clubului de fotbal Petrolul Ploiesti si au fost arestati preventiv intr-un dosar in care sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani.

In cauza exista suspiciunea ca liderii gruparii, in calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti, au initiat, in anul 2012, o grupare infractionala organizata la care au aderat si alti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit).

Dan Capra, Nicolae Capra si Marius Bucuroiu sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu 15,4 milioane de euro. Cei trei au contestat masura arestului preventiv, insa magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti au decis, miercuri, ca respectivele contestatii sunt nefondate. Decizia de miercuri este definitiv, astfel ca fratii Capra si Marius Bucuroiu raman dupa gratii cel putin pana la sfarsitul mandatului de arest preventiv. In plus ei au de platit si cate 200 de lei, drept cheltuieli judiciare.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger