AcasăNewsSefii de la BRD au lasat peste 3.000.000 de euro la un”hogeac”...

Sefii de la BRD au lasat peste 3.000.000 de euro la un”hogeac” din Satul de Vacanta

Procurorii DIICOT avanseaza cu cercetarile in instrumentarea dosarului de frauda care zguduie din temelii sistemul bancar romanesc, peste 20 de persoane fiind invinuite de pagubirea mai multor banci importante cu 85 milioane de euro.

Sediul social al SC Ino Oil SRL era in camera nr.19 din motelul Dobrogea, aflat la intrarea in satul de vacanta din Mamaia

Iar tupeul cu care unii directori ai BRD au devalizat propria banca i-a lasat cu gura cascata pana si pe anchetatori.

Lucian Cojocaru, fostul director comercial de la BRD, acuzat ca acorda credite ilegale unor firme fantoma

Acestia au descoperit ca o firma fantoma care isi avea sediul social in camera unui motel de doua stele de la intrarea in Satul de Vacanta din Mamaia a primit un credit de peste trei milioane de euro, dupa care a intrat in insolventa.

Cosor din satul Irvinezu Mare

Alti doi directori ai BRD au fost arestati preventiv

Doi dintre directorii BRD vizati de ancheta au fost deja arestati preventiv pentru 29 de zile. Este vorba despre Adrian Martis, directorul economic al sucursalei Unirea si Andrei Nanu, directorul comercial al BRD Dorobanti. Desi in prezent este vicepresedinte al Volksbank, Lucian Cojocaru este si el cercetat in stare de libertate, acuzele ce i se aduc vizand activitatea acestuia din perioada in care activa ca director comercial de retea in cadrul BRD. Sub obladuirea acestor directori, dupa cum sustin procurorii, banca ajunsese sa dea credite ilegale pe fata, fara ca macar sa-si ia cele mai neinsemnate masuri de prevedere, in cazul unor eventuale verificari. O demonstreaza pe deplin dosarul de creditare inaintat de SC Ino Oil SRL, societate detinuta la acea data de un anume Ionadi Cosor, domiciliat in satul Irvinezu Mare, comuna Pestera, din judetul Constanta. Acesta, despre care anchetatorii sustin ca ar fi doar o „sageata” folosita de adevaratii capi ai retelei, a preluat firma fantoma de la fratele sau, Inocentiu Cosor. Ocazie cu care a mutat si sediul social din acte.

Camera 19, la parter!

Astfel, cel putin in acte, Ino Oil functiona la camera 19, aflata la parterul motelului „Dobrogea”, de pe Bdul. Al. Lapusneanu 194 din Constanta. O locatie de doua stele aflata la intrarea in Satul de Vacanta, cu preturi si conditii modeste,  si cunoscuta prin urmare in Constanta drept locul unde multi holtei au trait intense povesti de dragoste. De o ora, cel mult doua, ce-i drept. Numai ca, fara sa le pese de faptul ca firma „patronului” Cosor isi avea sediul intr-un „hogeac” si nici nu avea cu ce sa gajeze, conducerea BRD i-a acordat creditul cerut. In valoare de nu mai putin de 3.123.196,71 euro!

Recuperare la misto

Ionadi Cosor a primit si un credit de 1.060, 71 lei, probabil pentru plata serviciilor sale. De altfel, procurorii sustin ca „sagetile”primeau in jur de 200 de euro pentru a fi patroni in acte. Iar apoi, ca sa stearga urmele, SC Ino Oil SRL fost bagata in insolventa, ocazie cu care magistratii Tribunalului Constanta au constatat ca firma nu are nici un bun care sa poata fi executat. Asa ca directorii BRD au trecut cazul Cosor la credite neperformante.

author avatar
Catalin Tache
2.139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger