AcasăNewsSefii bancilor romanesti de stat castiga mai mult decat regele Spaniei

Sefii bancilor romanesti de stat castiga mai mult decat regele Spaniei

Familia regala a Spaniei si-a facut publice  veniturile realizate in acest an. Din document rezulta ca, in pofida asteptarilor, regale Juan Carlos nu castiga nici jumatate din salariul sefului Eximbank Romania.

Comparatie. Regele Juan Carlos castiga mai putin de jumatate din salariul sefului Eximbank, Mircea Ionuț Costea

Astfel, conform declaratiilor fiscal ale familiei regale, regele Juan Carlos are alocat de la bugetul de stat un venit anual de 292.752 de euro, din care  asa-numitul salariu este de circa 140.000 de euro pe an, respectiv circa 11.000 de euro pe luna.  La randul lor, si ceilalti membri ai familie regale spaniole primesc bani de la stat, dupa cum urmeaza: viitorul rege, principele Felipe, primește anual 146.376 de euro, din care 70.259 de euro sub forma de salariu (mai putin de 6.000 de euro pe luna), iar regina Sofia, cele doua fiice ale sale și nora au un venit comun de 375.000 de euro.

Potrivit Casei regale a Spaniei, ginerele regelui, Urgandarin, nu a primit niciun euro de la bugetul de stat. Spre deosebire de acesti bugetari cu sange albastru, sefii bancilor de stat din Romania se pot lauda cu venituri mai mari. Astfel, conform declaratiei de avere, președintele Eximbank, Mircea Ionuț Costea, incaseaza lunar  26.500 de euro, din care circa 20.000 de euro reprezinta salariul. La randul sau, președintele CEC Bank, Radu Grațian Ghețea, are un venit lunar de aproximativ 11.500 de euro.

Ionut Costea
author avatar
Arpad Dobre
304 afisari

1 COMENTARIU

  1. ca la noi la nimenea , Costea e cumnatul lui Geoana ,PSD-ul ia aranjat salarul asta . Ce mizerabili . Salar de pe spinarea populatiei .Nesimtire totala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger