AcasăNewsSefa SNMF: "Legislatia e clara. Cine nu are card de sanatate, nu...

Sefa SNMF: „Legislatia e clara. Cine nu are card de sanatate, nu primeste servicii medicale”

De la 1 mai, respectiv de la intrarea in vigoare a cardului de sanatate, au aparut tot felul de discutii si controverse.

Intr-un interviu acordat pentru Radio Romania Actualitati, Rodica Tanasescu, sefa Societatii Nationale de Medicina a Familiei, sustine ca legislatia in vigoare este cat se poate de clara.

„Din punctul nostru de vedere, legislatia in vigoare este cat se poate de clara. De la 1 mai, cine se prezinta la medicul de familie fara sa aiba cardul de sanatate sau fara sa stie PIN-ul cardului, nu primeste servicii medicale. Asa ca rog pacientii sa nu-l lase acasa, sa nu-l piarda sau sa nu-l deterioreze, pentru ca vor avea mari probleme”, a fost mesajul transmis de Rodica Tanasescu.

Sefa SNMF subliniaza faptul ca „pacientii degeaba au cardul, daca nu stiu PIN-ul, si degeaba stiu PIN-ul, daca nu au cardul la ei. In ambele situatii, nu vor primi servicii medicale”.

Sefa SNMF atrage atentia asupra faptului ca „acele carduri nu fac decat sa valideze niste servicii medicale. Ele nu contin date care ar putea fi transmise, nu contin valori materiale, nu contin nimic. Pe card nu este codul numeric, deci nu se poate sti varsta acelei persoane sau anul de nastere. Deci pacientii nu trebuie sa se teama ca daca pierd cardul, informatiile privind starea lor de sanatate ar putea fi furate si folosite in scopuri frauduloase”.

author avatar
Cristi Ionita
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger