AcasăNewsSefa patronatului francez acuza SUA ca orchestreaza destabilizarea zonei euro!

Sefa patronatului francez acuza SUA ca orchestreaza destabilizarea zonei euro!

www.pipolitique.info

Acuzatii dure din partea sefei patronatului francez la adresa SUA! Laurence Parisot, presedintele „The Mouvement des Entreprises de France” (MEDEF), sustine, intr-un interviu acordat „Le Figaro”, ca „dificultatile zonei euro sunt orchestrate de Statele Unite pentru a destabiliza.”

www.pipolitique.info

In opinia sa, un rand scris de Roubini pe twitter este receptat de aproape 80.000 de oameni, care la randul lor pot trimite mesajul la alte sute de mii de utilizatori, in timp ce o afirmatie a luiGeorge Soros apare in toata presa economica din lume.

Sunt voci autorizate care nu se feresc sa afirme lucruri grele ce pot fi interpretate. Opiniile lor influenteaza investitorii, tocmai pentru ca sunt lideri de opinie de talie mondiala, sustine Parisot, potrivit capital.ro

Reamintim ca, in luna iunie, profetul crizei Nouriel Roubini a avertizat ca zona euro s-ar putea destrama in maximum cinci ani. El sustine ca uniunea economica si monetara nu a indeplinit niciodata in totalitate conditiile unei regiuni monetare optime. Roubini sustine ca euro ar putea sa se deprecieze drastic fata de dolarul american, pentru a restabili competitivitatea in statele de la periferia zonei euro. El spune ca nu exista o alta modalitate de a restabili competitivitatea si cresterea economica la periferia zonei euro decat renuntarea la moneda unica.

„Lasati euro, mergeti inapoi la monedele nationale pentru a atinge o depreciere masiva nominala si reala”, este sfatul profesorului Roubini.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger