AcasăNewsSefa ICCJ, santajata pentru datoria sotului decedat

Sefa ICCJ, santajata pentru datoria sotului decedat

Procurorii anticoruptie au facut, ieri, trei perchezitii in Galati, intr-un dosar de santaj la adresa Liviei Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Livia Stanciu a sesizat DNA saptamana trecuta cu privire la faptul ca este santajata

Sefa ICCJ a sesizat DNA dupa ce o femeie i-a cerut 20.000 de euro pentru a nu dezvalui presei ca sotul judecatoarei i-ar fi datorat bani. Conform unor surse judiciare, femeia care ar fi santajat-o pe Livia Stanciu a lucrat ca si contabila la cabinetul de avocatura al sotului judecatoarei, Andrei Stanciu. Ea sustine ca barbatul ii datora bani si i-a cerut judecatoarei 20.000 de euro, pentru a nu face public acest lucru. Andrei Stanciu a decedat in urma cu trei ani.

“Ma tot santaja cu SMS-uri”

DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca se fac cercetari intr-o cauza penala „ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unei infractiuni de santaj, persoana vatamata fiind presedintele unei instante judecatoresti din Capitala”. Procurorii anticoruptie sunt sprijiniti in acest dosar de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei. Sefa ICCJ, Livia Stanciu, s-a aratat surprinsa ca o fosta colaboratoare a sotului ei si-a amintit abia acum, la trei ani si jumatate de la deces, de presupusa datorie. “Ma tot santaja cu SMS-uri pentru a-i da 20.000 de euro,  bani pe care i-ar datora sotul meu pentru contracte de asistenta juridica pe care i-ar fi platit ea”, a declarat presedinta instantei supreme. Livia Stanciu conduce Inalta Curte de Casatie si Justitie din 2010. Aceasta activeaza insa la ICCJ inca din 2004, iar anterior a fost judecatoare la Curtea de Apel Galati si la Tribunalul Galati. Inainte de a veni la Tribunalul Galati, Livia Stanciu a fost procuror.

author avatar
National
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger