AcasăNewsSefa FMI „perie” Bitcoinul

Sefa FMI „perie” Bitcoinul

Christine Lagarde lauda criptomonedele si tehnologia blockchain

Se vede treaba ca „efectul Soros” asupra Bitcoin (miliardarul a anuntat recent ca este pregatit sa investeasca pe piata criptomonedelor) ricoseaza si spre Fondul Monetar International, cea mai cunoscuta moneda virtuala s-a apreciat cu 0,7%, la peste 8000 de dolari pe unitate, dupa ce Christine Lagarde a vorbit despre avantajele aduse de criptomonede si de tehnologia blockchain, care pot reduce costul tranzactiilor.

Christine Lagarde lauda criptomonedele si tehnologia blockchain

”Cripto-activele permit tranzactii financiare rapide si ieftine, oferind in acelasi timp unele dintre avantajele numerarului. Unele servicii de plati fac in prezent transferuri in strainatate in decurs de ore, nu de zile. Tehnologia care sta la baza cripto-activelor – tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology –  DLT) poate face ca pietele financiare sa functioneze mai eficient. Contractele inteligente cu auto-executare si aplicare pot elimina necesitatea unora dintre intermediari”, a scris Lagarde intr-o postare pe blog. Comentarii ce vin in timp ce unele monede virtuale dau semn de revenire: Bitcoin a urcat saptamana trecuta cu peste 20%, inregistrand cresteri saptamanale pentru prima oara din 2017, iar Ripple s-a apreciat cu peste 30%. Trendul ascendent a Bitcoin a fost urmat si de Ether si Litecoin. In vreme ce Uniunea Europeana impune masuri tot mai aspre pentru reglementarea criptomonedelor, FMI a pledat pentru o abordare mai echilibrata, in acelasi registru pe care il au marile banci americane, cea mai influenta dintre ele, Goldman Sachs, a anuntat deja ca analizeaza posibilitatea lansarii unor noi operatiuni de tranctionare dedicate monedelor virtuale. Nu intamplator, Christine Lagarde declara la sfarsitul anului trecut ca ignorarea criptomonedelor “nu este inteleapta”.

author avatar
Bogdan Borcea
204 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oculta financiara mondiala a inventat aceste cripto-monede,fara acoperire si usor de controlat.Bitcoin,un fel de testicule smochinite,se va umfla atat de mult si tare incat va face o implozie distrugatoare atunci cand vor hotara cei care l-au inventat,iar pierzatori vor fi numai unii,cei care sunt pierzatori de serviciu in cazul crizelor financiare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger