AcasăNewsSefa DNA: "Citarea lui Ponta nu are legatura cu depunerea motiunii PNL"

Sefa DNA: „Citarea lui Ponta nu are legatura cu depunerea motiunii PNL”

Premierul Victor Ponta a fost audiat, vineri dimineata, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie, si a fost instiintat ca este suspect de comiterea mai multor infractiuni in dosarul „Turceni Rovinari”, cel in care personaj principal este senatorul PSD Dan Sova.

Multi politicieni, in special din partea PSD, au sustinut ca DNA a recurs la o asemenea actiune pentru a forta inlaturarea de la putere a lui Victor Ponta, in conditiile in care se stia ca vineri rivalii de la PNL vor depune o motiune de cenzura impotriva premierului.

Totusi, Laura Codruta Kovesi, sefa Directiei Nationale Anticoruptie, da asigurari ca un eveniment nu are legatura cu celalalt.

„Categoric nu are nicio legatura citarea unei persoane la DNA cu evenimentele publice. Anumite informatii, indicii si probe au fost obtinute dupa administrarea unor mijloace probatorii la sfarsitul lunii aprilie cu privire la anumite infractiuni de care au fost retinute si de care e suspectat premierul in acest moment. In acest dosar s-a inceput urmarirea penala in rem la inceputul lunii mai, intr-o perioada foarte scurta de timp de la obtinerea informatiilor”, a fost mesajul transmis de Laura Codruta Kovesi.

Sefa DNA a dat asigurari ca citarea lui Victor Ponta la DNA nu are nicio legatura cu depunerea vreunei motiuni „si nici nu se pune problema de vreo coincidenta. Pur si simplu procurorii isi fac treaba. Cei 86 de procurori ai institutiei lucreaza la circa 7.000 de dosare. Noi nu verificam ce se intampla in spatiul public. Noi administram probele”.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger