Cauta

Sefa unui serviciu din cadrul CJ Sibiu, retinuta

Dupa ce au audiat-o, la finele perchezitiilor facute luni la sediul Consiliului Judetean Sibiu, anchetatorii anticoruptie din cadrul Serviciului Alba Iulia au dispus retinerea pentru 24 de ore, de marti incepand, a sefei Serviciului Administrativ din cadrul institutiei prim mentionate.

Masura o vizeaza pe Ana Kraus, pe care procurorii o cerceteaza pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata, urmand ca miercuri sa o prezinte magistratilor Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Totodata, in acelasi dosar, anchetatorii anunta faptul ca s-a decis plasarea sub control judiciar, pentru un interval de 60 de zile, a tre persoane cu functii de conducere in cadrul CJ Sibiu. Din comunicatul facut public din directia DNA reiese ca este vorba despre Nicolae Cracea, sef al Serviciului Relatii Publice, CIC si Informatica in cadrul Consiliului Judetean Sibiu, despre Valentin Vasilescu, director al Directiei Informatica, Resurse Umane si Relatii Publice la aceeasi institutie, dar si despre Ioan Stoica, director executiv economic la CJ Sibiu. Toti sunt acuzati de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. O masura similara s-a luat si in cazul unui administartor de firma Emil Buciuman, administrator de firma.

Adaos comercial de circa 240%

In cazul de fata, procurorii sustin, printre altele, faptul ca „in perioada 2014 – 2016, inculpata KRAUS ANA, a incalcat reglementarile legale privind achizitiile publice cu ocazia achizitiei unor produse de la o societate comerciala. Astfel, Consiliul Judetean Sibiu a achizitionat de la societatea favorizata produse in valoare de 155.060,29 lei, in conditiile in care produsele fusesera achizitionate de societate de la un centru comercial, la o valoare de aproximativ 45.531,34 lei (valoarea cu TVA)”, anchetatorii vorbind – la nivelul diferentei constatate- despre un adaos comercial al societatii de aproximativ 240%.

Nu in ultimul rand, reprezentantii DNA noteaza in ordinanta emisa in cazul de fata aspecte ce tin de contracte de achizitie a unor servicii de reparatii si intretinere auto, dar si despre un contract si un act aditional la acesta având ca obiect achizitionarea a unor servicii de monitorizare foto/video.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version