AcasăNewsSefa de cabinet a ministrului Muncii, urmarita penal. Iuliana Corut a demisionat

Sefa de cabinet a ministrului Muncii, urmarita penal. Iuliana Corut a demisionat

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva directorului de cabinet al ministrului Muncii, Iuliana Corut.

Mariana Campeanu- Ministrul Muncii

Iuliana Corut este acuzata ca a primit mita pentru a permite unui barbat sa aiba acces la subiectele la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru POSDRU. In acelasi dosar, mai este urmarit penal un consilier de la cabinetul ministrului Muncii, precum si alte trei persoane.

Imediat ce a fost facut anuntul, potrivit Ministerului Muncii, Corut si-a prezentat demisia de onoare luni dimineata, pentru a nu fi afectata imaginea institutiei.

DNA a inceput urmarirea penala fata de directorul cabinetului ministrului pentru infractiunile de luare de mita, instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

author avatar
Andra Nesu
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger