AcasăNewsSefa de cabinet a lui Le Pen, inculpata

Sefa de cabinet a lui Le Pen, inculpata

(FILES) This file photo taken on February 04, 2017 shows French presidential election candidate for the far-right Front National (FN) party Marine Le Pen (4thR) arriving to attend a two-day political rally to kick off her presidential campaign, next to her chief of staff Catherine Griset (2ndR) and her bodyguard Thierry Legier (3rd-L) in Lyon. Legier and Griset were heard on February 22, 2017, in Nanterre by the police of the anti-corruption office (Oclciff) for suspicions of alleged fake jobs of FN's assistants at the European Parliament. Le Pen, who has led the anti-EU party since 2011, is a member of the European Parliament which accuses her of defrauding it of nearly 340,000 euros ($362,000). / AFP PHOTO / JEFF PACHOUD

Catherine Griset este acuzata de abuz de incredere in ancheta privind suspiciunile de angajari fictive ale oamenilor candidatilor Frontului National in Parlamentul European.

Catherine Griset (foto dreapta)

Miercuri, Catherine Griset si garda de corp a lui Marine Le Pen, Thierry Legier, au fost audiati in stare de retinere de catre politistii antifrauda in cadrul acestui dosar. Ulterior, Legier a fost lasat sa plece fara a i se aduce acuzatii, in stadiul actual al anchetei. Griset si Legier sunt doua figuri in acest dosar dupa ce Parlamentul European a cerut deschiderea unei anchete cu privire la angajarile fictive ale celor doi de catre FN. PE cere 339.946 de euro reprezentand salariile pe care considera ca au fost platite nejustificat lui Legier, in 2011, si Catherinei Griset, in perioada 2010-2016, pentru ca nu ar fi ocupat postul de asistenti parlamentari pentru care au fost platiti din bani publici europeni. Liderul extremei drepte franceze refuza sa plateasca aceasta suma, denuntand un proces politic care urmareste discreditarea Frontului National. Suspiciuni planeaza si asupra conditiilor in care au fost angajati si platiti 20 de asistenti ai alesilor frontisti in Parlamentul European. Aceste acuzatii nu par insa a-i stirbi popularitatea lui Marine Le Pen, care, potrivit unui nou sondaj BVA-Salesforce, a progresat cu 2,5 procente si ramane in frunte in intentiile de vot ale francezilor in primul tur al alegerilor prezidentiale (27,5%), in fata lui Emmanuel Macron (21%, -1) si lui Francois Fillon (19%, -1). In turul doi, Macron (care a acceptat miercuri o oferta de alianta cu centristul Francois Bayrou) va castiga lejer in caz de duel cu Le Pen, cu 61% contra 39% pentru presedintele FN. Un meci Fillon-Le Pen ar fi mai strans: 55% pentru candidatul dreptei contra 45% pentru lidera extremei drepte. Un alt sondaj (Harris Interactive) o plaseaza pe Le Pen in frunte in primul tur (25%)

author avatar
Tudor Borcea
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger